Korumalı MCU dan gömülü yazılımı çıkarma

Malesef sonuç alamadım. uygulamayı kandırdım yüklemeye çalıştığı güncelleme paketi yerine elimdeki bin dosyasına yönlendirmeyi başardım ama bi kontrol mekanizması var sanırım yüklemeyi tamamlamiyor verifying error veriyor :/ mecbur yenisi alınacak. İleride uygulama üzerinde benim yazılıma uygun güncelleme gelirse hayata döndürebilirim diye düşünüyorum. Dursun kenarda :)
ayrı bi başlık altında bizlerede açıklarsan adım adım çok makbule geçer böyle ders gibi nasıl yapılır ...

eline sağlık
 
Ders verecek kadar bilgi sahibi değilim ama tabi seve seve boş bir zamanımda bu scooter ile boğusmalarımı anlatırım :) motor yaktim geri sardım ekrana yanlış firmware attım arkadaşımın scooterin ekranının yazılımını çıkardım kendiminkine attım. Kontrolcunun mosfetleri değiştirdim. Kapasitorleri takmadan açtığım için voltaj ic sini yaktım Gerçekten elektronik dikkat edilmesi sürekli kontrol edilerek ilerlenmesi gereken bir alan. Acele ile defalarca geri dönülmez hatalar yaptım. Piyasada bulunmayan 10 kuruşluk parçalara yüzlerce lira vermek zorunda kaldım üreticisini bulması ve AliExpress de ilan açmaya ikna etmesi cabası. Hepsini derleyip yazarım belki birine faydası olur :)
 
  • Beğen
Reactions: nt
bu arada arızalı kontrolcüden cektiğim yazılımı yükleyip üstüne
https://www.lebitec.com/upload/Apps/ScooterUpdata/DK052803b1.bin
bu update i android uygulaması ile atınca scooter calışır hale geldi sonunda. bu dosyayı direk atmanın bir yolu yok aslında uygulama sadece force firmwarede benim kontrolcü için crxu58110 kodu ile
bu dosyayı çekiyor .
bunu çekeceği sırada http toolkit adlı bilgisayar ve androide yüklenen telefondan gelen http isteklerini kontrol etmenize yarayan program sayesinde isteği değiştirerek yüklenmesini istediğim dosyaya yönlendirdim. sonunda farklı bir yerini bozmak için elimde çalışan bir kontrolcüm oldu mutluyum :) sıradaki projem mosfetleri ve soğutmayı güçlendirip yokuşlarda yavaşlamamasını sağlamak. Muhtemelen gene motoru elime alacağım. sabırsızlanıyorum :)
 
Bu tür işler için kullanılacak pc programları
asla masum olmayacaktır.
İşletim sistemi bağımsız, mutlaka yaramazlık
yapan bir şeyler gizlenmiştir içlerine.
Bu tip programlarla çalışırken dikkatli olun...

Ayrıca mcu süper ucuz olabilir.
Ancak; bu ucuz komponent ile benzersiz
işler yapacak bir kod yazıyorsunuz. Bunun
için de bir kaç yıl ve bir çok para harcadınız.
Başkalarının eline geçmesini ister misiniz?

Bir kaç cente satılan mculardan siz de edinip
çalışın istediğiniz iş üzerinde.
 
 
Bu işi yapmak yasal mı? Çünkü büyük firmalardan bir sistem veya otomobiller için ecu istediğinizde sadece arge çalışması için milyon liralar istiyorlar. Ben o ecuyu bulup bu şirkete kopyalatabilir miyim? Bence tamamen saçmalık
 
Genel olarak bir cihazın nasıl çalıştığını öğrenmek için, veya tamir için, veya şahsi kullanım amaçlı bir cihazı iyileştirmek için tersine mühendislik yapıyorsan, kimse birşey demez. Ama tersine mühendislik yapıp sonuçları yayınlarsan o zaman ne olacağı net değil. Firma mikrosoft ise, ve senin yayınladığın materyal bunların kazandıkları para miktarını çok azaltıyorsa, adamlarda dünyanın en iyi avukatlarından oluşan bir ordusu var, bir şekilde seni haksız çıkarıp mahvedebilir.
 
Genellikle okumadan geçilen kullanıcı sözleşmelerinde bu tür şeyleri yasaklıyorlar, özellikle yazılım türü şeylerde adamların işine taş koyduysanız canınızı sıkarlar. Sony mesela ps i hackleyenleri bulursa yapıştırıyor, ps3 özelinde de çok ünlü bir örnek var george hotz diye arayabilirsiniz, adamı kurtaran şey psn üyeliğinin olmayışı. Daha önceden çin de bazı firmaların bu konuda oldukça geniş hizmetler verdiklerini duymuştum, hex şekilde kodu çekmek ile kalmıyorlar. Asm ye asm den de C ye geri dönüştürüp sizin üzerinizde düzenleme yapabileceğiniz şekilde verenler olduğu söyleniyor. Bunun yasal boyutu tabiki tartışılır ama eğer ortada bunu açıkca ihlal eden bir durum yoksa(sözleşme, kullanım haklarını bildiren herhangi bir şey), ürün üzerinde herhangi bir patent, IP vs yoksa bence bunu yapmanızı engelleyen bir şey yoktur. Bu yüzden kritik sistemlerde genellikle buna ekstra korumalar alınır, ürünün yanlış ellere geçtiğinde kendini temizlemesini sağlamak gibi.
 
Ek olarak kim yapmıştı hatırlayamıyorum ancak birisi GTA 5 in online yükleme ekranındaki bekleme süresinin yüksek olmasından kıllanıp, disasm edip sonrasında bottleneck i bulup fixlemişti. Nasıl bulduğunu düzelttiğini internette yayınlamıştı, sonrasında Rockstar görüp kendisi ile iletişime geçip kendisine sanırım bir ödül verip teşekkür edip, yaptığı düzenlemeyi de update olarak yapmıştı sanırım 4 te 1 ine inmişti yükleme süresi. Sanırım bu disasm işlemini yapıp lisans kontrollerini nasıl iptal ettiğini anlatsaydı bu hikayeyi böyle anlatamazdık.
 
Bu işi yapmak yasal mı? Çünkü büyük firmalardan bir sistem veya otomobiller için ecu istediğinizde sadece arge çalışması için milyon liralar istiyorlar. Ben o ecuyu bulup bu şirkete kopyalatabilir miyim? Bence tamamen saçmalık
bmw ile bir kızışsak net 30 yıl yatarım var herhalde :katil1:
Savunmama 2015 yılında cd'li teyp koymuşlar bu tarihe eser sayılır bende muhafaza ettim desem sıyırım herhalde
 

Forum istatistikleri

Konular
5,865
Mesajlar
100,043
Üyeler
2,485
Son üye
viesva

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top