Kulaklık içindeki ince kablolar

Altair

Kıdemli Üye
Kulakustu kulakligim arizalandi. Havit marka. Ses kalitesi ve pil omru super ama tam "çin malı". Bu kadar dandik plastigi nasil bulmuslar sasirdim yani. Iki ayda ek yeri kirildi. Icindeki ince kabloda koptu. Bu tur 3-4 telli ince kabloyu nereden bulabiliriz?

Son düzenleme:
Kulakustu kulakligim arizalandi. Havit marka. Ses kalitesi ve pil omru super ama tam "çin malı". Bu kadar dandik plastigi nasil bulmuslar sasirdim yani. Iki ayda ek yeri kirildi. Icindeki ince kabloda koptu. Bu tur 3-4 telli ince kabloyu nereden bulabiliriz?

Litz wire olabilir ama sıfırını nereden bulursunuz bilemem marketlerde satılan dandık kablolu kulaklıklardan söküp deneyebilirsiniz belki iş gorur

Bim'e gittim, oradakilerin hepsini pressli yassi kablo yapmislar. Dis izolasyonu soyup telleri cikarmak mumkun degil. Yolda yururken telefoncuda gordum bir tane dandik kulaklik. Adam 30 TL etmeyecek dandik otesi kulakliga 200 TL yazmis, elim varmadi. olmazsa kulakligin icini dremel ile biraz oyup USB kablo gecirecek kadar genisletmeye calisacagim. Su an icin baska cozum bulamadim.

Böyle bir kablo mu?

Ekler

• IMG-8603794785642364123.webp
    IMG-8603794785642364123.webp
    39.5 KB · Görüntüleme: 24
Kulaklıkta kullanılan kablo 5 telli imis. Isin kotusu kulakligi sanirim zarar vermeden sokemeyecegim cunku tamir edilememesi uzerine dizayn edilmis sanki. Hicbir vidali sokulebilecek aksam yok. Plastik sicak yapistirma ile birlestirilmis gibi. Gozu karartip kirmamaya calisarak acmayi deneyecegim ama yapabilecegimi sanmiyorum. Boyle dandik mala para verende kabahat zaten. Git Sony falan al ikinci elde, en fazla pilini degistirirsin.
Kirilan yeri de tamamen kasitli olarak kirilacak sekilde yapmislar. Kulakligi satin alirken ek yerine bakiyorsun metal gibi gorunuyor ama birlesim yerinde minnacik, incecik pilastikler var. En ufak esnemede burasi kirilivveriyor. Ek yerindeki gostermelik celik levhanin hicbir anlami yok. Onu en fazla 1.5 mm kalinliginda incecik plastikler tutmaya calisiyor.

Bahsettiğim kablolar ile ilgili bir açıklama ekleyeyim: resimdeki ve yazıcıdan söktüğüm iki kablonun da (resimde içte olanın) kalınlığı 0,4-0,5 mm (kumpasla ölçebildiğim kadar) ve içindeki tel adedi 7.

Forum istatistikleri

Konular
7,293
Üyeler
2,946
Son üye
yigitmcr01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back