Laptop adaptörü sigortası hakkında?

Montage

Yeni Üye
Merhaba, yanlışlıkla laptop adaptörünün sigortasını yaktım "t3. 15A 250V" adında dikdörtgen bir sigorta, bunun aynı isimde silindir olanı, cam olanıda var netten bakınca, dikdörtgen bulamazsam eğer alternatif olurmu silindir (yuvarlak) olan misal?
Teşekkürler.

Ekler

• images (32).jpeg
    images (32).jpeg
    11.4 KB · Görüntüleme: 187
Son düzenleme:
Şekebe tarafında ise yavaş atan herhangi bir sigorta koyabilirsin. Yalnız sigortanın özelliklerini yanlış yazmışsın. 3.15A olacak, 15A değil.

Şekebe tarafında ise yavaş atan herhangi bir sigorta koyabilirsin. Yalnız sigortanın özelliklerini yanlış yazmışsın. 3.15A olacak, 15A değil.
Resimdeki sigortanın yanındaki o üç kablo fiş bağlantısı dediğiniz gibi şebeke tarafı, sigortayı söktüm, bulursam değiştireceğim nereye sorsam sadece cam var diyor, 2. resimdeki silindir olanlardan da oluyorsa onada bakayım. Çok teşekkürler.

Ekler

• 20211011_151458-01.jpeg
    20211011_151458-01.jpeg
    204.8 KB · Görüntüleme: 217
  • images (33).jpeg
    images (33).jpeg
    23.1 KB · Görüntüleme: 148
Evet silindir de olur. Önemli olan YAVAŞ atan olması lazım. Yoksa cihaz şebekeye takıldığı anda geçebilecek olan kısa süreli demeraj akımı, başka hiçbir sorun olmamasına rağman sigortayı attırır.

Evet silindir de olur. Önemli olan YAVAŞ atan olması lazım. Yoksa cihaz şebekeye takıldığı anda geçebilecek olan kısa süreli demeraj akımı, başka hiçbir sorun olmamasına rağman sigortayı attırır.
Aldım ama satan kişi ben bilmiyorum yavaş mı dedi resimdeki sigorta olur mu?

Edit: Fişe taktığım an patladı sigorta, belki sigortayı attıran başka problem vardır diye düşünüyorum, ben bu adaptörü düzeltemeyeceğim anladım, orijinali de bulunmuyor, aldım farklı bir marka adaptör oda sorun çıkarttı.. Teşekkürler yardımınız için.

Ekler

• 20211012_135814-01.jpeg
    20211012_135814-01.jpeg
    340.1 KB · Görüntüleme: 158
Son düzenleme:
Evet demekki sigortanın atması ikincil arıza imiş. Aslında görevini yapmış, belki de bir yangın çıkmasını engellemiş.

Forum istatistikleri

Konular
7,207
Üyeler
2,913
Son üye
efe2005

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back