Lazer yazıcı hatalı çıktı

kadirCN

Üye
Merhaba lazer yazıcı yaptım Light Burn uygulaması üzerinden Deneme yazısını çıktı olarak almak istedim fakat böyle bir çıktı aldım neden olabilir hız 5000 kayışlarda bir sorun yok adım ayarıda doğru fakat böyle çıktılar alıyorum.

Ekler

• 1739641223314.png
    1739641223314.png
    145.4 KB · Görüntüleme: 52
Denemeleri karmaşık şekiller yerine "basit bir şekil" ile yapın.
Örneğin 4cm x 6cm gibi dikdörtgen ile başlayın.

+ En boy farkı olduğu için ekrandaki konum ile makinedeki konumun doğruluğunu tespit edebilirsiniz.
+ Verilen ölçüler ile makinenin çıktısı arasındaki fark ölçülür, buna göre ilgili eksenlere gerekli kalibrasyonun yapılması kolay olur
+ Lightburn a alternatif çözümler var. Lisanslama ile ilgili bir problem varsa bunları elimine etmiş olursuz.

Manuel olarak eksenleri hareket ettirdiğinizde makinenin tepkisi nasıl?

Denemeleri karmaşık şekiller yerine "basit bir şekil" ile yapın.
Örneğin 4cm x 6cm gibi dikdörtgen ile başlayın.

+ En boy farkı olduğu için ekrandaki konum ile makinedeki konumun doğruluğunu tespit edebilirsiniz.
+ Verilen ölçüler ile makinenin çıktısı arasındaki fark ölçülür, buna göre ilgili eksenlere gerekli kalibrasyonun yapılması kolay olur
+ Lightburn a alternatif çözümler var. Lisanslama ile ilgili bir problem varsa bunları elimine etmiş olursuz.

Manuel olarak eksenleri hareket ettirdiğinizde makinenin tepkisi nasıl?
Dikdörtgen baskıda bir sorun yok ölçüler tutuyor 40mm yaptıysam 40mm çıktı veriyor fakat oval bir şeye gelince sapıtıyor makine. Elimle hareket ettirdiğimde normal hareket ediyor onu kilitlemedim boşuna yük binmesin diye.

Backlash vardir. Kayis gerginiligini artirin. Cok artirin. Gitar teli gibi olsun.
onu da yaptım fakat sorun galiba gcode üzerinde çünkü lasergrbl üzerinden çıktı almaya çalıştığımda yuvarlak alıyor ama bu uygulamada hiç kullanışlı değil lightburn üzerinden nasıl yapabileceğimi de bilmiyorum

Bazi gcode sender programları gcode'u grafik şeklinde kontrol kartına göndermeden önce ekrana yansıtıyor. Baskı yapmadan önce görsel incelene ve gcode'da baskı hataların tespiti açısından faydalı olur.
hocam lightburn de önizleme olarak herşey doğru ama gcode hatalı çıkıyor

Paralı yazılım olup demo modu olabilir mi?

Forum istatistikleri

Konular
7,358
Üyeler
2,982
Son üye
merthkm

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back