Dikdörtgen baskıda bir sorun yok ölçüler tutuyor 40mm yaptıysam 40mm çıktı veriyor fakat oval bir şeye gelince sapıtıyor makine. Elimle hareket ettirdiğimde normal hareket ediyor onu kilitlemedim boşuna yük binmesin diye.Denemeleri karmaşık şekiller yerine "basit bir şekil" ile yapın.
Örneğin 4cm x 6cm gibi dikdörtgen ile başlayın.
+ En boy farkı olduğu için ekrandaki konum ile makinedeki konumun doğruluğunu tespit edebilirsiniz.
+ Verilen ölçüler ile makinenin çıktısı arasındaki fark ölçülür, buna göre ilgili eksenlere gerekli kalibrasyonun yapılması kolay olur
+ Lightburn a alternatif çözümler var. Lisanslama ile ilgili bir problem varsa bunları elimine etmiş olursuz.
Manuel olarak eksenleri hareket ettirdiğinizde makinenin tepkisi nasıl?
onu da yaptım fakat sorun galiba gcode üzerinde çünkü lasergrbl üzerinden çıktı almaya çalıştığımda yuvarlak alıyor ama bu uygulamada hiç kullanışlı değil lightburn üzerinden nasıl yapabileceğimi de bilmiyorumBacklash vardir. Kayis gerginiligini artirin. Cok artirin. Gitar teli gibi olsun.
bu lightburn üzerinden alınan gcode
Bazi gcode sender programları gcode'u grafik şeklinde kontrol kartına göndermeden önce ekrana yansıtıyor. Baskı yapmadan önce görsel incelene ve gcode'da baskı hataların tespiti açısından faydalı olur.buda lasergrbl üzerinden alınan gcode
Evet.Motor miline takili triger kayisin bagli oldugu kasnak, motora simsiki bagli mi?
Evet işte hocam sorun programda.Sorun sanki g code alınırken program hatalı çıktı alıyor. Yazıcı bu görseli doğru basıyor.
hocam lightburn de önizleme olarak herşey doğru ama gcode hatalı çıkıyorBazi gcode sender programları gcode'u grafik şeklinde kontrol kartına göndermeden önce ekrana yansıtıyor. Baskı yapmadan önce görsel incelene ve gcode'da baskı hataların tespiti açısından faydalı olur.
Hocam evet demo modu güncelleme gelmiş yeni sürümünü indirdim yine demo olarak kullandım sorunsuz çıktı aldım.Paralı yazılım olup demo modu olabilir mi?