Arkadaşlar merhaba, internetten ufo diye tabir edilen yuvarlak arkası alüminyum led ampul sipariş verdim satıcının yolladığı ürünlerden bazıları bozuk çıktı ve yenisini yolladı, yeni gelen ampullerde pır pır yanıp sönünce iade etmeyeyim tamir edeyim şunları dedim, içlerinde 400v 15uf kondansatör vardı, bulunduğum yer küçük bir ilçe olduğu için tek kondansatör bulabildiğim yerde 450v 22uf vardı, youtube da bir tamircide izlediğim videoda kondansatör değeri ufak olmasın ama büyük olursa sorun çıkmaz dediği için değiştim şu an ledler yanıyor ama şöyle bir sorun var, test için ampulleri çalıştırdığımda 10 dk içinde metal kesimlere el değmez hale geliyor yanıyorlar resmen. Ampuller 37 watt bu ısınma normal mi yoksa kondansaötrleri farklı değerde taktığım için mi olmuştur bilemedim.
Bir fikir verirseniz sevinirim bu haliyle forumdan bir cevap gelene kadar ampulleri şu an için kullanmama kararı aldım.
Bir fikir verirseniz sevinirim bu haliyle forumdan bir cevap gelene kadar ampulleri şu an için kullanmama kararı aldım.