Lineer güç kaynağında titreşimler

132kHz

Kıdemli Üye
Bugün arızalı olduğunu düşündüğüm 60v 5 amper bir lineer laboratuvar güç kaynağını söktüm asıl sorun açtığım anda titremeye başlaması ve ses çıkartmasıydı ayrıca daha önce bir korad konusunda da konuştuğumuz açılışta gelen DINNN şeklindeki ses bu cihazda çok daha yüksekti.

Tahminim trafo saclarının gevşediği tekrar verniklenip sıkılması gerektiğiydi ancak metal muhafazayı söktükten sonra durumun pek te öyle olmadığını fark ettim titreşim ve ses tamamen gitmiş açılış DINNNlaması da daha makul seviyelere inmişti arka sac ve soğutucuya biraz baskı uygulayınca o da tamamen gitti.
trafonun boyutu nedeniyle dış muhafaza ve trafo sacı arasında 3mm civarı bir boşluk kalıyor ve metal dış muhafaza manyetik alandan titreşiyor.

Sorunu tespit etmişim gibi duruyor ancak bu ürünün fabrikadan bu şekilde çıkabileceğini düşünmüyorum (2013 üretimi bir cihaz) zaman içerisinde bu titreşimin artmasına ne sebep olmuş olabilir ve ne gibi önlemler alınabilir?

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,231
Üyeler
2,922
Son üye
Spacetr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back