load cell ile hafızalı dolum

zipman

Yeni Üye
Katılım
10 Nisan 2023
Mesajlar
1
merhabalar üstatlar 2 3 hafta dır aurdino merak sardım ufak tefek birşey ler yapıyorum şuan yapmak istediğim konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum
load cell ile sıvı dolumu olacak, 220 volt pompa çalışacak dediğim ağırlık a girince pompa kapanacak sürekli aynı kilogram ürünü doldurmak istediğim de ya hafızaya alaxak yada sürekli sistem tekrar edecek
bunun için ekipman alıcam neler alıp başlıyım kurcalamaya
 
Ne kadar bir ağırlık olacak?
Bir tane ağırlık sensörü alırsın. Arduinoya bağlarsın. Arduinoda bir değişken oluşturursun. Atıyorum 1kg için "1" değişkeni oluşturursun. Sonra ağırlık sensöründen okuduğun ağırlık 1kg olunca tanımladığın değişkene eşit olur. Sende if koşulu ile tanımladığın değişken ile okuduğun ağırlık eşitlenince pompayı durdurursun.

Pompanın durması için triyak ve opto ile 220 voltu aç kapa yapabilirsin. Yine if komutu içinde tanımladığın değişken ağırlık sensöründen okuduğun değere eşit ise optoya bir komut gönderirsin 220 voltu keser.

Malzeme almadan önce bir şema çıkar ve bizimle paylaş. Şema son haline gelince malzemeni alır toparlarsın.
 
Loadcell ile tartımyapabilirsiniz. Dara alıp istediğiniz miktarda dolum yapabilirsiniz.
dolum yapacak sistem ise tercihinize yada hassasşyetinize kalmış. Perilstaltik yada mekanik şırınga ile olabilir.
5kg loadcell ile 200mg hassasiyet ile tartım yaptım. 1/100gr hassas tartı ile kalibre edip 400gr ağırlıkta 200mg civarında fark gözlemledim. 1kg loadcell hullanılırsa daha hassas ölçüm yapılabilir. Ama kalibrasyon şart. Hatta her ölçümden önce kalibrasyon yapılsa çok daha sağlıklı olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,878
Mesajlar
100,184
Üyeler
2,488
Son üye
ilter

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top