Yıllardır konuşmaktan başka elimizden bir şey gelmeyen ve hiç kimseye faydası olmayan bir muhabbet.
İnsanlara düzenli eğitim verilmediği sürece bir adım ileri gidemeyiz.
Ben çok iyi anladım. Bilinçli olarak insanlara iyi eğitim verilmiyor.
Okullarda öğretmenin sözü geçmez oldu, sıfta kalma diye bir kavram neredeyse kalmadı. Herhangi bir dersten kalan öğrenci rüşvet ile çok rahat dersi geçebiliyor, bizzat şahidim.
Burası çok önemli !!! Üniversite den türlü katekulle ile mezun olan %90'lık kesim iş bulamıyorum diye sokaklarda dolanıyor. Zamanında türlü sebepler ile okuyamayıp çıraklıktan kendi kendini yetiştiren adam ise diploması olmadığı için görüşmeye çağırılmıyor. Bir kendini ıspatlama şansı olsa belki işi alacak.
Tüm bunlar ne için?
Adam aptal olsun, önüne konulana şükretsin, rızkımız bukadarmış deyip sesini çıkarmasın.
Arkada kendi banka hesaplarını şişirenler tv ye çıkıp iki pof poflayınca oy versin. sorgulamasın.
Herkes kendi keyfini düşünüp başkasına bakmasın.
Yıllardır uygulanan bu dümenler sayesinde de hepimiz bencil olduk çıktık. Hepimiz kendi cebimizdeki parayı düşünüyoruz. Başkasını tokatlayıp kendi cebimizi nasıl daha fazla şişiririzin derdine düşmüşüz.
Adamın iki milyonluk evi var. Kiraya veriyor aylık 5000tl getirisi var. Bakıyor ki faize koysa aylık 30-40 bin getirisi olacak hemen dümen kırıyor.
İlk başta eğitim düzelmedikçe başka hiç bir şeyin düzeleceğine inanmıyorum. O yüzden bu konuları tekrar tekrar konuşmanın bir manası yok.
Varsa sistemden çıkabilen buyursun çıksın. Bu sistemden çıkabilen de kendini çok şanslı saysın.
Ben belki 10 yıldır deniyorum bir türlü çıkamadım. Çıkanların videolarını izliyorum youtube da, kimi home ofis çalışabileceği bir iş yapıyor (web tasarım, çağrı merkezi vs...) kimisi asker, memur yüksekten emekli maaşları var, kimisi nasıl kazandıkları belli olmayan para ile bir çark kurmuş, para sürekli geliyor, bunlarda villalarında afiyetle yiyorlar. (Bu arada tek tük gerçekten çalışıp, emek verip bir yerlere gelmiş insanları tenzih ederim.)
Kısacası Fuck the System...