Marketletdeki İndirim Kampanyaları

Under Ground

Aktif Üye
Bugün ismi lazım değil bir market bazı ürünlerde indirim yapmış. Hanım sağolsun gitmiş sıraya sanki bedavaya dağıtılıyor gibi . Beni de telefonla aradı, bende gittim markete. Indirimli ürünlerden aldık. Baktım millet ayçiçek yağlarını yağma ediyor . Fiyatı baktım bütün zincir mağaza yağ fiyatı ile aynı. Kasiyerin önünde birazda yüksek perdeden yahu bu yağın fiyatı heryerde aynı dedim bakalım sosyal deney olsun diye . Kimse elindeki yağı yerine koymayı denemedi. Nasıl bir algı yönetimine maruz kalıyoruz acaba. Şaşırtıcı.

Bizim millet gerçekten biraz cins. Herkes piyasadaki yağı yağmalar, sonra yağ kalmayıp fiyatı katlanınca şikayet eder "memlekette ayçiçeği üretiliyor, dünyada en pahalı yağ bizde" diye. Eline para geçen dolara yatırır, sonra dolar fırlayıp a dan z ye herşeye zam gelince de kızar. Toplu parası olan zengin hepsini faize yatırır, sonra da "memlekette üretim yok abi, üretim olmadan gelişilir mi" diye ekonomik ahkam keser.

Yıllardır konuşmaktan başka elimizden bir şey gelmeyen ve hiç kimseye faydası olmayan bir muhabbet.
İnsanlara düzenli eğitim verilmediği sürece bir adım ileri gidemeyiz.
Ben çok iyi anladım. Bilinçli olarak insanlara iyi eğitim verilmiyor.
Okullarda öğretmenin sözü geçmez oldu, sıfta kalma diye bir kavram neredeyse kalmadı. Herhangi bir dersten kalan öğrenci rüşvet ile çok rahat dersi geçebiliyor, bizzat şahidim.
Burası çok önemli !!! Üniversite den türlü katekulle ile mezun olan %90'lık kesim iş bulamıyorum diye sokaklarda dolanıyor. Zamanında türlü sebepler ile okuyamayıp çıraklıktan kendi kendini yetiştiren adam ise diploması olmadığı için görüşmeye çağırılmıyor. Bir kendini ıspatlama şansı olsa belki işi alacak.

Tüm bunlar ne için?
Adam aptal olsun, önüne konulana şükretsin, rızkımız bukadarmış deyip sesini çıkarmasın.
Arkada kendi banka hesaplarını şişirenler tv ye çıkıp iki pof poflayınca oy versin. sorgulamasın.
Herkes kendi keyfini düşünüp başkasına bakmasın.
Yıllardır uygulanan bu dümenler sayesinde de hepimiz bencil olduk çıktık. Hepimiz kendi cebimizdeki parayı düşünüyoruz. Başkasını tokatlayıp kendi cebimizi nasıl daha fazla şişiririzin derdine düşmüşüz.
Adamın iki milyonluk evi var. Kiraya veriyor aylık 5000tl getirisi var. Bakıyor ki faize koysa aylık 30-40 bin getirisi olacak hemen dümen kırıyor.

İlk başta eğitim düzelmedikçe başka hiç bir şeyin düzeleceğine inanmıyorum. O yüzden bu konuları tekrar tekrar konuşmanın bir manası yok.
Varsa sistemden çıkabilen buyursun çıksın. Bu sistemden çıkabilen de kendini çok şanslı saysın.
Ben belki 10 yıldır deniyorum bir türlü çıkamadım. Çıkanların videolarını izliyorum youtube da, kimi home ofis çalışabileceği bir iş yapıyor (web tasarım, çağrı merkezi vs...) kimisi asker, memur yüksekten emekli maaşları var, kimisi nasıl kazandıkları belli olmayan para ile bir çark kurmuş, para sürekli geliyor, bunlarda villalarında afiyetle yiyorlar. (Bu arada tek tük gerçekten çalışıp, emek verip bir yerlere gelmiş insanları tenzih ederim.)

Kısacası Fuck the System...

Yıllardır konuşmaktan başka elimizden bir şey gelmeyen ve hiç kimseye faydası olmayan bir muhabbet.
İnsanlara düzenli eğitim verilmediği sürece bir adım ileri gidemeyiz.
Ben çok iyi anladım. Bilinçli olarak insanlara iyi eğitim verilmiyor.
Okullarda öğretmenin sözü geçmez oldu, sıfta kalma diye bir kavram neredeyse kalmadı. Herhangi bir dersten kalan öğrenci rüşvet ile çok rahat dersi geçebiliyor, bizzat şahidim.
Burası çok önemli !!! Üniversite den türlü katekulle ile mezun olan %90'lık kesim iş bulamıyorum diye sokaklarda dolanıyor. Zamanında türlü sebepler ile okuyamayıp çıraklıktan kendi kendini yetiştiren adam ise diploması olmadığı için görüşmeye çağırılmıyor. Bir kendini ıspatlama şansı olsa belki işi alacak.

Tüm bunlar ne için?
Adam aptal olsun, önüne konulana şükretsin, rızkımız bukadarmış deyip sesini çıkarmasın.
Arkada kendi banka hesaplarını şişirenler tv ye çıkıp iki pof poflayınca oy versin. sorgulamasın.
Herkes kendi keyfini düşünüp başkasına bakmasın.
Yıllardır uygulanan bu dümenler sayesinde de hepimiz bencil olduk çıktık. Hepimiz kendi cebimizdeki parayı düşünüyoruz. Başkasını tokatlayıp kendi cebimizi nasıl daha fazla şişiririzin derdine düşmüşüz.
Adamın iki milyonluk evi var. Kiraya veriyor aylık 5000tl getirisi var. Bakıyor ki faize koysa aylık 30-40 bin getirisi olacak hemen dümen kırıyor.

İlk başta eğitim düzelmedikçe başka hiç bir şeyin düzeleceğine inanmıyorum. O yüzden bu konuları tekrar tekrar konuşmanın bir manası yok.
Varsa sistemden çıkabilen buyursun çıksın. Bu sistemden çıkabilen de kendini çok şanslı saysın.
Ben belki 10 yıldır deniyorum bir türlü çıkamadım. Çıkanların videolarını izliyorum youtube da, kimi home ofis çalışabileceği bir iş yapıyor (web tasarım, çağrı merkezi vs...) kimisi asker, memur yüksekten emekli maaşları var, kimisi nasıl kazandıkları belli olmayan para ile bir çark kurmuş, para sürekli geliyor, bunlarda villalarında afiyetle yiyorlar. (Bu arada tek tük gerçekten çalışıp, emek verip bir yerlere gelmiş insanları tenzih ederim.)

Kısacası Fuck the System...
Nepotizm . Toplumları çürüten, kokuşturan , rezil hale sokan durumun sebebi . Arkadaşım bu konuda bitirme tezi bile yazdi.

Valla okul açısından eğitim diyorsanız bu gözler en özel okullarda okumuşunu, üst düzey banka çalışanını öyle market market yağmasında gördü. Kirası 25binTL olan zenginlikteki adamın ne işi var minibüse binip, tarım kooop.'in indirim günü mal geleceğini beklemesinde... Ama gördüm yani...

Hakikatten her kesimden bazı cins insanlarımız var.

Bunun bir benzeri araç sahipliğinde yaşanıyor. Bu cinsler araç sahibi olduklarında da yoldakileri insandan saymıyorlar.
Abi eğitim evde başlar, evdeki adamın da eğitimli olması lazım ki evladını eğitsin. Sonuç olarak onunda okulda eğitim almış olması lazım. Kısacası evdekilerden umut yoksa çocuğu okulda eğitmek şart ki bu sefer o çocuk büyüyünce akıllı bir ebveyn olarak kendi çocuğunu eğitsin.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back