Medya çalıcıdan ses çıkmıyorsa ...

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bugün bir prototip medya oynatıcısı ile testler yapmam gerekti. 1 saattir farklı denemeler yapıyorum, daha önce çalışan kart çalışmıyor ... Sonra büyüteç altında inceleyince sorunu buldum. DAC YOK !!! Herhalde bu kartı organ bağışı amaçlı kullandım başka bir kartı tamir etmek için. Evet, bir medya oynatıcısının çıkışındaki DAC sökülmüşse ses çıkmaz arkadaşlar :katil1:

IMG_20210310_152251.jpg

İleride gene keklenmeyeyim diye bu sefer kartın üstüne bir etiket yapıştırdım. Hatta böyle bir kart daha var ondan da audio clock osilatörünü sökmüştüm. Ona da şimdiden uyarı etiketini koydum, çünkü gene o kartı bir gün alacağım ve çalışmayacak.

IMG_20210310_152304.jpg

Bende iki tane etiket cihazı var. Kartuşları bitti. Çok faydalı oluyor atölyede fakat kartuşlar pahalı. Kaliteli olmuyor ama iş görür oldukları için Çin'den almak lazım.

Ben aslında bu iş için şöyle bir çözüm düşünüyorum: Elimde yüzlerce kartvizit var, bir işe de yaramıyor. Onlara zımba ile delik delip bir parça iplik ile bu kartlara bağlasam. Kartvizitin üstüne de kurşun kalemle notlar yazsam bu iş çözülür. Böyle yapışan etiketi sonradan değiştirmek zor oluyor.

Hazır böyle iplikli etiket satılıyor, ama hem pahalı hem de çok küçük. Hazır kartvizit boyutunda iplikli etiket bulsam alırım biraz ama.

Aslında en güzeli kuyumcu etiketi kullanmak. Termal yazıcıdan ribon ile çıktı alıyor hem sağlam hem de hiç iz kalmadan kolayca çıkıyor. Benim termal yazıcıya ribonsuz kargo boyu etiket bağlandığım için çıkarttım. Çekmeceleri kuyumcu etiketi ile etiketlerin. Sök tak sıkıntı tabi.

Yav gecen benimde aklima geldi. Malum daclar pahalı. Eski cdromlardaki dac ı genel amacli kullanabilirmiyiz diye... Olurmu acaba

Yazılabilir bant var üzerine tukenmezle yazabilir birkaç defa sök tak yaparsiniz iz bırakmıyor, sanırım yurtdisinda görünmez bant deniyor.
Screenshot_20200602-175310_1.jpg

Zor gördüm galeride de az daha bulamayacaktım resmi :katil2: :cheeky1:

Kağıt uzun sürede nemde düşüyor. Naylon bazlı etiket lazım.
Akllıma gelmişken CNC'lerde takımların üzerine böyle suya dayanalıklı filan özel etiket yapıştıyorlar. Çok sayıda freze ucu olunca bunları yönetmesi gerçekten fabrikalarda sorun. Bu suda, yağda yıpranmayan etiketi öğrenmek lazım.

Yazılabilir ve yazılan yazı değiştirilebilir olması daha iyi olur. Belki bir dahaki sefere diğer çipi de sökeceğim :)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back