Mesaj arama konusunda oneri

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
8,074
Belki bu ozellik var bilmiyorum.

Diyelimki bir mesaj ariyorum. Konu basligi ve mesaj yazanin nickini yazip ara dedigimizde konuyla ilgili mesajlar geliyor. Fakat ayni konuya verilen tum cevaplar gelerek inanilmaz kalabalik bir liste olusuyor.

Halbuki ayni konuya yazilan tum mesajlarin listelenmesi yerine en azindan bir tiki aktiflestirerek ayni konudaki mesajlardan sadece 1 tanesini listeye ekle secenegi sanirim kolaylik olacaktir. Bu ozellik, listenin boyunu oldukca kisaltacaktir.

Mesela JBC kelimesi ve nick olarak da Mikro Step yazarsam

gelen listede belki 20 tane

JBC marka saplara kontrol unitesi tasarimi projesi listeleniyor.


listeleniyor. Gerek yok. Sadece 1 tanesini listelemesi yeterli.

 
Aslinda verdiginiz ornek yanlis. Siz ornegi verirken baslik olarak su olsun ve su kullanici icin arasin dediniz. Baslikta JBC yaziyorsa sadece basliklarda arayi secince filtre olmasi gerektigi gibi calisiyor.

Gercek ornek su sekilde olmaliydi : Ara kutusuna "cimbiz havya" ve Uye kutusuna "Mikro Step" yazdiginizda benzer sekilde ayni basliktan cok fazla mesaj geliyor ve sadece basliklarda ara bu durumda ise yaramiyor. Bu seiklde yapilan aramalarda "baslik getir" seklinde bir secenek olmali. Sizin anlatmak istediginiz bu sanirim.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,942
Mesajlar
145,322
Üyeler
3,602
Son üye
grafalex

Son kaynaklar

Back
Top