Microsoft hesabınıza başka birinin erişmiş olabileceğini düşünüyoruz.

czorgormez

Temporary user
Microsoft hesabınıza başka birinin erişmiş olabileceğini düşünüyoruz. Böyle bir durumda, bir güvenlik testi uygulayarak kimliğinizi doğrulamanızı ve bir sonraki oturum açışınızda parolanızı değiştirmenizi isteriz.
Başka birinin hesabınıza erişimi varsa parolanıza sahiptir ve kişisel bilgilerinize ulaşmaya ya da gereksiz e-posta göndermeye çalışıyor olabilir.
Hesabınızı henüz kurtarmadıysanız şimdi kurtarmanıza yardımcı olabiliriz.
ara ara böyle mailler alıyorum, gerçekten de microsoft live üzerinden girip baktığımda bir sürü erişim denemesi mevcut. genellikle uzakdoğudan. microsoft hesabına erişerek ne elde edilebilir ? aslında hesabımda 2FA aktif yani erişemiyor olmaları lazımdı. maildeki linke tabiki girmiyorum ama mail orjinal gibi duruyor.

1736208925459.png

Son düzenleme:
Usta bu çok standart. Microsoft hesabına erişilerek kayıtlı kredi kartı falan varsa onlar üzerinden alışveriş yapıyorlar, scam için kullanıyorlar ya da e posta için fidye istiyorlar. Microsoft çok büyük eşek bu konuda alışkanlık olmasa kullanılacak gibi değil. Benim hesaba giriş bile yapmış birisi tabii doğal olarak 2FA'yı geçememiş. Tam bir eşek bu Microsoft.
seyşeller.JPG

Bu tip erişim denemeleri botlar tarafında sürekli yapılır. Forum sunucusu loglarına bakayım şimdi, onbinlerce ssh terminal oturumu açma girişimi görürüm. Bence Microsoft'un bu mesajlarının amacı farklı. Sana şifre sıfırlatacak, o arada da senden ilave bazı bilgiler almaya çalışacak. Amaç sadece bilgi toplama bence. Twitter da aynı haltı yiyordu. Daha yeni hesap oluşturdum, üç gün sonra bana "hesabınızda şüpheli hareketler var" dedi. Girdim şifre sıfırlamak için, ilave telefon numarası, gizli soru, şu, bu, bir sürü bilgi toplamaya çalıştı.

Biraz daha detay verebilirmisin?
Microsoftun web sitesinden giriş yaptıktan sonra sağ yukarıdan hesaba tıklayıp Microsoft Hesabım diyoruz. Ardından sol tarafta güvenlik yazıyor ona basıyoruz. Sonrasında ise ekrana aşağıdaki gibi bir ekran geliyor. Ardından oturum açma etkinliğimi görüntüle denildiği zaman yukarıdaki ekrana atıyor.
Ekran Alıntısı.JPG

Forum istatistikleri

Konular
7,181
Üyeler
2,906
Son üye
Rebi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back