MPLAB X IDE Editöründe Açıklama Satırları Yazı Rengi...

picmanya

Aktif Üye
MPLAB X IDE Editöründe C programı içerisindeki açıklama satır/satırları rengi, yalnızca ayarlanan rekde olmayıp, farklı renklerde olabiliyor.
Bu satırlar hataya sebep olmuyor ve derleme sonrasında yine açıklama satırı olarak işlem görüyorlar.
Ama göze hoş gelmeyip gözün bunlara kaymasına neden olduğu yerler olabiliyor. Kısmen dikkati dağıtıyorlar.

Daha Açık Bir Halde:
Açıklama satırları rengi yeşil renk seçilmiş olsun. Bilindiği gibi;
satır bazında // işaretinden sonrakiler. blok bazında /* */ işaretleri arasındaki yazılar açıklama satırı olarak algılanıp, seçilen yeşil renkde görünmesi gerekir.
Editörde ne yaptıysam olmadı. Bu açıklama satırları tamamen yeşil renkde olmayıp, kod satırları yazıları rengindekilerden de olabiliyor. Yeşil-beyaz-sarı reklerinde olabiliyor. açıklama satırı brden fazla renkde alabiliyor. Tek bir açıklama satırında yeşil ve beyaz yazılar bulunabiliyor.

Bunu nasıl çözebilirim. Kurcalamadığım ayar kalmadı diyecem ama, demekki göremediğim bir ayarı daha kurcalamam gerekiyor. Ide nin hatası olabilirmi?
Nasıl çözülebilir.?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back