MultiSim akademik lisansı

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,547
Bugün National Instruments'in Türkiye distribütörü firma ile görüştüm. Üniversiteler için uygun fiyatlı akademik lisans veriyor NI, ben de bu forumdan bahsettim ve üniversitelere verilen akademik lisansın böyle bir forumda kullanımı için de verilebilir mi diye sordum. Değerlendireceğini belirttiler. Umarım pozitif bir değerlendirme olur, çünkü MultiSim hakikaten simulatörler arasında de fakto standarttır, diğer ürünlerin karşılaştırıldığı bir çıpa durumundadır.
 
Eğer olumlu cevap gelirse, "monte carlo analiz" ve "smoke analiz" gibi ileri seviye simulasyonların projelerimizde uygulama şansımız olacak.
 
Evet olumlu cevap geldi, ama akademik ve profesyonel lisans arasındaki farkların ne olduğu hiçbir yerde açıklanmamış. Ben aynı olduğunu varsayıyordum, ama sanki iki alanda fark var:

1) Komponent kütüphanesi profesyonel olanda çok daha büyük.
2) SMPS simulasyonu ile ilgili ayrıntılı özellikler profesyonelde var. Bu önemli bir eksiklik. Bunu netleştirip ona göre alacağım.
 
Akademik versiyonun 45 günlük deneme sürümünü indirdim, temel transistör devreleri ile ilgili birkaç simulasyonu onunla yapayım bakalım nasıl olacak :)
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,656
Mesajlar
97,305
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top