N11'deki 30 euro sınırını aşan yurtdışı spiarişler.

czorgormez

Temporary user
N11'de yurtdışından sipariş edilen ve 30 euro sınırı üzerinde ürünler var. yakın tarihli yorumlara baktığımda insanlar bu ürünler almış ve teslim de edilmiş görünüyor. bunlar nasıl bir sistem kullanıyor ?

ürünlerin altında da şöyle bir açıklama var:
Bu ürün yurt dışından gönderilecektir.Herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmadan tüm lojistik ve gümrük işlemleri n11 tarafından yapılır. Tüm alışverişlerinizde kargo ücretsizdir. Yurt dışından gönderilecek bu ürün, en geç 15 iş günü içerisinde adresinize teslim edilecektir.

*Kargoya verileceği tarih, ürünü satışa sunan Mağaza tarafından belirlenir.

*Yurt dışından ürün siparişlerinde, her müşteri için aylık en fazla 30 EUR ve 5 adet ürün limiti bulunur.

Son düzenleme:
Yurt dışından gelişi gerçekten 30 euro yu geçmiyor, kalanı n11'in oluyor ??

Bir ihtimal topluca resmi ithalat oluyor. Bu durumda 30 euro sınırı yok. 3 tane bellek 10 tane saç kurutma 50 tane bobin... ne ararsan. Yerel firma bunları topluca gümrükten alıyor, teker teker yurtiçine gönderiyor.

Diğer ihtimal bunlar aslında n11 üzerinden hiç satılmamış. Ödeme yapılırsa "sori" denecek.

Amazon'un yaptıklarını yapıyorlar mühtemelen.
Yakında Alibaba trendyoldan dalar bu ithalat işlerine. :gulus1:

amazonda 30 euro üzeri ürünler kaldırıldı, aramalarda bile çıkmıyor artık.

Şimdi baktım, evet, doğru. kaldırıldı. 1 sene önce satıcısı Amerikada gözüken seagate elements almıştım. Şimdi satıcıların çoğu amazon.com.tr ismiyle geçiyor. Dün bir malzeme için ithalatçı şirketi arayınca bana bu malzemeyi gümrük mevzuatı değiştiyi için belki hiç ithal etmeyeceğiz diye geri döndüler.
Lakin kurumsal ithalatı bu şekilde durduramazlar.

soruma şöyle bir yanıt geldi:

Bu ürün 30 euro sınırını aşıyor. sipariş verilebilir mi ?

Sayın Müşteri: Merhaba, güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Ürün fiyatlarımıza her şey dahil olup, ek bir ücret talep edilmemektedir. Saygılarımla

Alışveriş tamamlanır. Ödemeniz kabul edilir. Fakat ürün teslim edilir mi? Deneyen biri olsa da öğrensek.

Bugün baktım dükkanlara - piyasada hobi lazer gravür makina stokları bitmişe yakın durumda. 2025 ithalat fiyatlarında kesin artış olacak. Vergi artışı dışında gümrük müşavirlerin asgari ucretlerine de 35% zam yapılmış. Ayrıca beyanname gönderi sayısı 500 adetle sınırlandırılmış (2000 den).

Forum istatistikleri

Konular
7,254
Üyeler
2,928
Son üye
acbatro

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back