Sercan
--
Uzun zaman önce bit pazarı ya da hurdacıdan HANNA DiST 4 (HI 98304) model EC (Electrical Conductivity - Sıvı Çözeltiler için Elektrik İletkenliği) ölçü aletine denk gelmiştim. Cihaza elektrik verdiğimde çalıştığını gözlemliyorum. Fakat ölçümün doğru olup olmadığını bilmiyorum zaten kalibrasyon potunu epey çevirdim... Aslında bakarsanız bu cihazı nerede ve nasıl kullanabilirim onu da bilmiyorum. Yeni yaptığım araştırmalara göre her santimetre için mikroSeimens ya da miliSeimens birimlerinde bir sonuç veriyor. Sanıyorum bendeki cihaz (mS) miliSeimens biriminde ölçüm yapıyor, mikroSeimens olsa (uS) yazardı diye tahmin ediyorum.
Bir de bu cihazı Google'da aradığımda hep pH ölçerler ile birlikte çıkıyor. pH ölçümü ile EC ölçümü arasında ne gibi bir bağ var? Elektrik iletkenliği sıvının asitlik ya da bazlık değeri ile ilişkili mi? Yani bu cihaz aynı zamanda pH seviyesini de gösterir mi? Benim bildiğim pH ölçmek için fiyatı da çok ucuz olan turnusol kağıdı kullanmak yeterli.
* Yukarıdaki normal musluk suyu ile kalibrasyon potunun en düşük olduğu noktadaki değer.
Aynı model numarası ile bu çıkıyor ama sanıyorum bendekinin geliştirilmiş hali,
Bir de bu cihazı Google'da aradığımda hep pH ölçerler ile birlikte çıkıyor. pH ölçümü ile EC ölçümü arasında ne gibi bir bağ var? Elektrik iletkenliği sıvının asitlik ya da bazlık değeri ile ilişkili mi? Yani bu cihaz aynı zamanda pH seviyesini de gösterir mi? Benim bildiğim pH ölçmek için fiyatı da çok ucuz olan turnusol kağıdı kullanmak yeterli.
* Yukarıdaki normal musluk suyu ile kalibrasyon potunun en düşük olduğu noktadaki değer.
Aynı model numarası ile bu çıkıyor ama sanıyorum bendekinin geliştirilmiş hali,
DiST 4 Waterproof EC Tester (0.00-20.00 mS/cm) - HI98304
The Hanna Instruments HI98304 DiST 4 conductivity tester is a rugged and reliable pocket-sized tester that offers quick and accurate high-range readings of EC readings up to 20.00 mS/cm.
www.hannainst.com