Nixie Tube Nerden Bulurum?

Ahmet

S38>S85
Geçen günlerde ziyaretimize gelen yakın bir akrabam paha biçilemez malzemelerden yaptığım 4 dijit nixie tube'den oluşan saatimi çok beğenince hediye etmek zorunda kaldım.

Elimdeki nixie'ler sonradan yapılma çin kopyası değil sovyet döneminde üretilmişti nerden biliyorsun?
Bulduğum hurdalıkta kutusunda duruyorlardı 4 tane artık paramparça olmuş kutusunda yazan kiril alfesi görünce bunların aşşağı yukarı babam yaşında olduğunu ve o yıllarda daha kopyalama olmadığından orjinal olduğu kanaatine vardım.

Şimdi aynı kalitede nixie'ler bulmam mümkün değil fakat nixe'ye benzer dahi bulamıyorum bu çinliler iyice içine etmişler plastikten tüp yapmışlar içine rgb led dizmişler 7segman'ı plastik kutuya koymuşlar birde utanmadan 5v yazıyorlar.

Şimdi orjinal nixie yapısından vazgeçtim.
Tek aradığım o reziztans kızarıklığı renginde ve cam tüpün içinde olan nixie kopyası bulmak.
Fakat bütün aliexpres bu rgb olanlara dolup taşmış türkiyede 10 malzeme satandan 9u nixie ney bilmiyor.
Aradığım şekilde nixie nerden bulabilirim daha önce almış varmı aramızda?

@Ahmet , şurada biri satıyor ama pahalı gibi. Hakikaten bu kadar pahalı mı bunlar yav?

Abi merhabalar.
Öncelikle yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

Bu nixie'leri canlı görsen bir kere her gördüğün fiyata hak ediyor dersin görüntüsü çok güzel ne aşırı retro duruyor ne aşırı modern.

Fakat bu ilanda yazdığı "Made In USSR" tamamen müşteri çekmek için yazılmış büyük ihtimalle çinlilerin yaptığı çakması, bu çakma olanlar yıllarca dayanmıyor ve fazla akım çektikleri için K155 de dayanmıyor benim orjinal olduğuna emin olduklarım 2ma civarında akım çekiyordu bu çin kopyaları 60-70ma civarında çektikleri için k155 çok uzun ömrülü olmuyor malesef.

Şuan k155'in orjinalini'de nixie orjinalinide bulmak sadece rusyada yaşıyanlara özgü diye düşünüyorum rusyada eskiden beri satış yapan elektronikçi esnafların elinde binlerce olduğuna eminim nixie ve k155'in

• Beğen
Reactions: umk
Benim elimde de in1 nixie tube var. Güzel bir proje bulursam yapicam. Senin proje nasıl bir proje idi. Inceleyebilecegim bir link varmi?

images (5).jpeg

Benim elimde de in1 nixie tube var. Güzel bir proje bulursam yapicam. Senin proje nasıl bir proje idi. Inceleyebilecegim bir link varmi?

17748 eklentisine bak
4 tane nixie.
4 tane k155.
1 tane 12v to 180v dc booster(herhangi bir 150volttan büyük dc kaynak olur orjinal nixie'ler çok az akım çekiyor 2-3ma civarında)

1 tane ds1307.
1 tane pro mini.

Programı hazırdı fakat şimdi linkini bulamıyorum aldığım kaynağın bulunca atacağım fakat internet dolu "nixie tube clock arduino" yazınca bissürü kaynak çıkıyor.

Ne kirli ciki forumuz herkesten neler çıkıyor.
Abi daha neler neler vardır forum halkında ama zamanla göreceğiz.

Özellikle üretimi bitmiş eski entegreler vs. çok ilgimi çekiyor.

Bunun datasını bulmuştum bundan sadece 15mA geçebiliyormuş üstünden
Birde içinde heater diye birşey var bunun ahatarlamadan önce 11 saniye boyunca ısıtma yapman lazımmış dizel mi bu neden ısıtmadan çalışmyıor

IMG_20220610_225113.jpg

Son düzenleme:
Sıcak katotlu lamba, bunlar diyot triyot transistor olsun. cıva buharlı ve tungar lambalar bu gruptandır. Isınan katotdan fırlayan elektronlar anot tarafından çekilmekte ve devreden tek yönlü bir akım akışı sağlanmaktadır. Katot eğer ısınmaz ise elektron salınımı olmaz diyot yada trqnsistor calismaz. Bu nedenle lambalar cihaz çalışmadan önce ısınması beklenir yada cihaz ısınınca calisir.

Sıcak katotlu lamba, bunlar diyot triyot transistor olsun. cıva buharlı ve tungar lambalar bu gruptandır. Isınan katotdan fırlayan elektronlar anot tarafından çekilmekte ve devreden tek yönlü bir akım akışı sağlanmaktadır. Katot eğer ısınmaz ise elektron salınımı olmaz diyot yada trqnsistor calismaz. Bu nedenle lambalar cihaz çalışmadan önce ısınması beklenir yada cihaz ısınınca calisir.
Şuan bir işime yarar mı bu?
Yoksa nostaji olarak saklamaya devam mı edeyim.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back