Notebook fan arizasi

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Gunun suprizi olarak kullandigim notebook un fani ses yapmaya basladi. Sokup yaglamak istedim ama sokulmeyecek sekilde plastik press yapmislar. Mil kismina kadar sokemedim. Elimde silikon yagi vardi aradan dereden biraz yagladim ses kesildi ancak yakinda yine yapar bu sikintiyi...

Fiyatina baktim 100 tl istiyorlar. :(

Elim mahkum yenisini alacam sanirim.

Varmi alternatif çözüm onerisi olan
IMG_20210425_212327.jpg

Bence fanı güzelce kuru hava ve fırça ile temizle kullanmaya devam et. Ara ara temizlik yaparsan bence sorun çıkartmaz.

Etiketin alıntanda mile erişilebilir belki?

Normalde etiketin altinda kapak oluyor onu biliyorum. Cok soktum taktim ama bunda kapak yok. Kapak olan yer plastik govde ile butun sanki. Tornavida ile biraz zorladim bir sekilde bir delik acilirmi vs ama pek olasi gorunmuyor.

@Endorfin35+ sırf senin için benim bilgisayari söktüm. Fanin üzerindeki metal vidalı idi. Fana ulaşınca da pervaneyi tutup çekince mil ile geldi elime.

Sende metal parça sanki tırnaklarla plastik bagli gibi.

O fan bir şekilde sokuluyor olmali. Malzemeyi yandan ve alttan da resimler misin?

20210421_210456.jpg

@serkan_48 uğraşın için teşekkür ederim.

bende metalkapak bile plastik percimli idi. plastikleri kafasını ucurup pervane kısmını çektim biraz gelmedi. normaldede çekince gelmemesi gerekir milin ucunda minik bir sekman olmalı.

şu an ses gitti bir daha açtığımda daha detaylı foto çekerim.

ucuza yenisini de buldum. link burda kalsın :

Benimkinin milinde sekman yoktu. Normalde bu kadar kolay gelmemesi lazimdi ama bende bilemedim.

Benimki de ses yapıyor bir ara yaglamam lazim.

Ev cok dağınık taşınıyorum uygun bir zamanda artik.

@Endorfin35+ sırf senin için benim bilgisayari söktüm. Fanin üzerindeki metal vidalı idi. Fana ulaşınca da pervaneyi tutup çekince mil ile geldi elime.

Sende metal parça sanki tırnaklarla plastik bagli gibi.

O fan bir şekilde sokuluyor olmali. Malzemeyi yandan ve alttan da resimler misin?

9869 eklentisine bak
Bir çin Atasözü der ki "Eğer çalışıyor ise @Endorfin35+ için bile olsa dokunma" evet çinliler tanıyor onu :katil2:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,116
Üyeler
2,884
Son üye
kguven

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back