Ödev Konu Devre Hazırlama

@taydin abi şu konuda sana katılmıyorum. Bunun sıkıntısını ben de çekiyorum.
Pcbyi tasarladım ama kutu içine oturtup sıkıntı var mı görmem lazım. AutoCAD (daha doğrusu 2 ve 3 boyutlu tasarım programı) bilmediğin zaman iş topal kalıyor. Altium, proteus, orcad yada kicad gibi pcb/şematik prg eyvallah ama bunu kutu içine koymadan satma şansın yok. Bu noktada 2d yada 3d tasarım olmazsa olmaz haline geliyor
 
@taydin abi şu konuda sana katılmıyorum. Bunun sıkıntısını ben de çekiyorum.
Pcbyi tasarladım ama kutu içine oturtup sıkıntı var mı görmem lazım. AutoCAD (daha doğrusu 2 ve 3 boyutlu tasarım programı) bilmediğin zaman iş topal kalıyor. Altium, proteus, orcad yada kicad gibi pcb/şematik prg eyvallah ama bunu kutu içine koymadan satma şansın yok. Bu noktada 2d yada 3d tasarım olmazsa olmaz haline geliyor

Kimse autocad veya katı modelleme yazılımı kullanmasın demiyorum. Bende iki tane 3 boyutlu katı modelleme yazılımı ve Altium şu bu var.

Benim dediğim, okulda Altium, AutoCad gibi son derece pahalı yazılımları öğretmek ve sonra da bunları kullanarak soru sormak ve proje hazırlatmak yanlış. Bilgili bir mühendis için bu programları öğrenmek zor birşey değil. Sen şemayı tasarlamışsın, bunun çizimini yapmak mı zor gelecek sana?
 
Piyasada kabul gören programı öğretmek yanlış değil ama @Gokrtl dediği gibi öğretmenin bildiği prg dayatması mantıksız. Lisede turbo Pascal gördük. Geçene kadar anam ağladı. Ünivde Pascal gördük. Pascal hayatım boyunca bir tek orada işe yaradı. Algoritma, döngü, yazılım mantığı tamam ama dil olarak seçim yanlıştı. Lise ve ünivde C tabanlı bir dil öğrenmiş olsaydık belki şu anda yazılım konusunda çok farklı bir noktada olurdum.
 
@bozkurtkaan
Çizeceğiniz devrenin AutoCad sürümü nedir?
Bu tüm sınıfa verilen ortak bir ödevmiydi? yoksa her öğrenciye farklı çizim ödevimi verildi?.Eğer ortak ödevse samimi olduğunuz arkadaşlarınız ödevi nasıl anlamış ve çizmişler sordunuzmu?.Yada hocanıza bazı sorular soran arkadaşlarınız bu konuda nasıl cevaplar almışlar?

Okulda bir konuyu görmemiş olmanız mazeret olmamalı Bilakis siz konuları daha anlatılmadan önceden araştırmanız derste de anlamadığınız yerleri sormanız gerekir.Ayrıca o hoca yada dersler hakkında üst sınıflardan arkadaşlar edinerek gerekli bilgilere ulaşmaya çalışmanız gerekir.
Bu zamanlarınızı çok iyi değerlendirmelisiniz.
Evet haklısınız. Herkesin çizimi aynı. Kimsenin çizim hakkında bir bilgisi yok.Evet mazeret olmamalı yapmaya çalışyıorum fakat bu elemanların sayısıı böyle olmalı az ya da fazla değil kafa karıştırıcı.
 
Makina mühendisliği veya inşaat mühendisliğinde bu sorulabilir belki (bence sorulmamalı ama neyse), ama elektronik mühendisinin neden autocad bilmesi gereksin? Elektrik işlerine daha yeni el attı autodesk. Hani Altium biliyor musun diye sorsalar dersin ki en azından meslek ile ilgili. Altium da sorulmamalı bence.

Eğer yazılım biliyor musun diye sorulacaksa, bunun mühendisliğin özü ile ilgili yazılımlar olmalı. Mesela MATLAB, Mathcad, devre simulatörleri, vs. Yoksa bütün bilgi birikimini ve melekelerini kullandın ve devreyi tasarladın, şimdi bunu kağıda dökmen lazım. Sonra da PCB sini tasarlaman lazım. Bilmem ne programını bilmiyorsun, o halde iyi mühendis değilsin ... Böyle birşey ancak birisini işe almamak için bir bahaneye ihtiyacın varsa yapılacak şey.
Autocadı öğretmelerinin sebebi ev işyeri vs yerlerin elektrik proje tesisatı çizme kolaylığı diye biliyorum.
 
Soru tuhaf ... Devrenin ne iş yapacağı belirtilmemiş. Yani listedeki devre elemanlarının hepsini paralel bağlasan da ödevi yapmış sayılacaksın teknik olarak.
Evet benim de tuhafıma giden bu. Mantıklı bir devre tasarlamamız isteniyorsa neden şartlar koşuluyor. Tam sayı veriliyor. En son hepsini paralel bağlayıp göndericem.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,821
Mesajlar
99,359
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top