Berker Pekel
Aktif Üye
Herkese merhabalar,
Bir süredir taşınma telaşesinden yoktum, yakında döneceğim umarım.
Elimde şarj istasyonunu kaybettiğim bir diş fırçam var. Oral-B Pro 700. İçerisinde bir NiMH pil bulunuyor. Ve kablosuz şarj oluyor, tahmi edeceğiniz üzere içerisinde onlarca tur dönmüş bakır tel var, şarj istasyonu da muhtemelen aynı şekilde, birbirine yaklaşınca manyetik alandan şarj oluyorlardı.
İşaretlediğim yerlere;
Ürünün içini açıp, pilin + ve - bacaklarından 1,5v verdim hiçbir tepki vermedi.
Bu sefer şarj olan yerdeki bakır sarımın bacaklarına 1,5v verdim yine şarj ışığı yanmadı.
Acaba bu tarz ürünleri dışarıdan elle gerilim vererek şarj etmek mümkün değil mi? Yanlış yerlere, yanlış değerler veriyor olabilir miyim?
Tecrübeleriniz ve mesajlarınız için şimdiden teşekkür ederim
İyi forumlar
Bir süredir taşınma telaşesinden yoktum, yakında döneceğim umarım.
Elimde şarj istasyonunu kaybettiğim bir diş fırçam var. Oral-B Pro 700. İçerisinde bir NiMH pil bulunuyor. Ve kablosuz şarj oluyor, tahmi edeceğiniz üzere içerisinde onlarca tur dönmüş bakır tel var, şarj istasyonu da muhtemelen aynı şekilde, birbirine yaklaşınca manyetik alandan şarj oluyorlardı.
İşaretlediğim yerlere;
Ürünün içini açıp, pilin + ve - bacaklarından 1,5v verdim hiçbir tepki vermedi.
Bu sefer şarj olan yerdeki bakır sarımın bacaklarına 1,5v verdim yine şarj ışığı yanmadı.
Acaba bu tarz ürünleri dışarıdan elle gerilim vererek şarj etmek mümkün değil mi? Yanlış yerlere, yanlış değerler veriyor olabilir miyim?
Tecrübeleriniz ve mesajlarınız için şimdiden teşekkür ederim
İyi forumlar