Oto Far Ampülleri

slewrate

Aktif Üye
Merhaba, araç için H4 ampül bakıyorum. Aracı 2. el aldık aydınlatmaları hoşuma gitmiyor. Biraz kurcaladım reflektör ayarlarını düzelmedi.
Işık yola homojen dağılmıyor.

Ampülden mi kaynaklı alıp deneyeceğim. Daha iyi aydınlatma sağlarsa reflektör ayarlarını düzeltirim tekrar.

Bosch 14,5 TL,
Osram 18 TL,
Philips 19,5TL.

Fiyatlar gayet yakın, hepsi aynı güçte ve tipte flamanlı ampül. Fakat ürünlerin datasheetine ulaşamadım. Marka bazlı daha iyi aydınlatma sağlayan model var mıdır?

%150 gibi daha fazla ışık vaadeden pahalı ampüller satın almaya değer mi?

(Ampüllerden istediğim verimi alamazsam elektronik cihazların güç testlerinde kullanmayı düşünüyorum.)

Aydınlatma olması gerektiğinden az mı yoksa aslında olması gerektiği gibi ama sizin için mi yetersiz? imkanınız varsa, Aynı model başka bir araçla kıyaslayıp Önce bunu tespit etseniz daha doğru olur bence. %150 diye satılan ampüller, en azından bazıları ışığı arttırıyor. İş yerinde kullandığımız araçlara takıldı oradan biliyorum. Bizim Arkadaşların hoşuna gidiyor ama bence doğru bir modifiye değil. Ben kullanırken Far açısını sonuna kadar yere indirsem de karşıdan gelenlerin bazıları uzun zannedip selektör yapıyorlar ve bu bana da kötü hissettiriyor. Sizin için iyi ama Karşıdan gelen araç için kötü, saygısızca ve bencilce oluyor. Yanlış anlamayın belki sizin aracınızda gerçekten sorun vardır, sadece eğer yoksa aklınızın bi köşesinde olsun istedim.

Osram 4 mevsim kolormatik ampül aldım.

Araç üzerindeki ampüller eskimiş, ampül içindeki yansıtıcılar zamanla köreliyor anladığım kadarıyla.

Yeni ampüllerde baya fark oldu, uzun kısa çok net şekilde belli oluyor.

Çalışıp çalışmamasına bakmadan değiştirmek gerekiyor demek ki.

Ampul içindeki tungsten filan zamanla özelliğini kaybediyor. Uzun süre çalışmış ve yeni ampülü yanyana koyunca bariz belli oluyor fark.
Magneti marelli, valeo, param kullandım. İçlerinde en güzeli osram idi. Değiştirmenin yanısıra iki yada 3 adet yedek ampül araçta bulunmaması lazım. Çünkü nerde istifayı vereceği belli olmuyor. Şahsen aracımda 2 kısa, 1 uzun far yedeği, sinyal ve stop lamba yedeği taşıyorum. Çok bir para değil(di.) Olmadık yerde bozulup gece yolda kalmaktansa hazırlıklı olmak her zaman iyidir.

Ön farların yedekleri var. Sinyal, stop lambalarını 10'lu paketlerde satılan Osramlardan almıştım.
Ömür boyu yetecek ampülüm var ama araçta taşımıyorum kırılır diye.

Forum istatistikleri

Konular
7,287
Üyeler
2,941
Son üye
skipper

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back