Otomatik balık yemleme makinası

felicio

Üye
16204985123291160516491456803155.jpg

Abiler merhaba bi yanlışlık yaptıysam özür dilerim ilk defa konu açıyorum. Bu otomatik yemleme makinasına 2 tane 1.5 volt luk pil takılıyor. 2 adet yeni pil taktık 6 aydan sonra aşırı yavaş çalışıyor tuşuna bastığımda mekanizma bazen aşırı yavaş bazen de hiç dönmüyor ve ekran soluyor. Sizce nedeni nedir? Nasıl yapabiliriz?

Pillerin sağlam olduğuna emin misin?
Bir de acaba mekanizmaya yem kaçıp sıkıştırmış olabilir mi?

Ayarlı güç kaynağın var ise 3v'a ayarlayıp pillerin yerine + - kutuplara bağlayarak dene.
Senin anlattığına göre sanki pillerin akımı cihaza yetmiyor. Pillerin de alkalin olmalı.

6 aydır akvaryumda kullanımda mıydı? İçinde dişlileri greslediyseler ve 6 aydır sürekli kullanımdaysa nemden ötürü içi sıkışmış olabilir. Ya da takılı yem olabilir bence de.

Pillerin sağlam olduğuna emin misin?
Bir de acaba mekanizmaya yem kaçıp sıkıştırmış olabilir mi?

Ayarlı güç kaynağın var ise 3v'a ayarlayıp pillerin yerine + - kutuplara bağlayarak dene.
Senin anlattığına göre sanki pillerin akımı cihaza yetmiyor. Pillerin de alkalin olmalı.
Aynen abi piller kaliteli değil ayarlı güç kaynağım var yeni aldım ama acemi olduğum için yemleme makinesini yakarım diye korkuyorum

6 aydır akvaryumda kullanımda mıydı? İçinde dişlileri greslediyseler ve 6 aydır sürekli kullanımdaysa nemden ötürü içi sıkışmış olabilir. Ya da takılı yem olabilir bence de.
Abi şimdi ayarlı güç kaynağı ile 3 volt elekrik verdim hızlandı. Gökhan kardeşin dediği gibi pillerden kaynaklanıyormuş. Teşekkürler ilginiz için.

Abiler merhaba bi yanlışlık yaptıysam özür dilerim ilk defa konu açıyorum.

Konuyu "Soru" olarak açmışsın. Bu konu tipi yerine "Tartışma" konu tipi olarak açarsan daha iyi olur, çünkü soru tipinin etkili olarak nasıl kullanılacağını biz de tam olarak bilmiyoruz daha. Ama herhalde "soru" tipi şöyle uygul olur: Bir bluetooth kulaklık almak istiyorsun, millet hangisini tavsiye ediyor onu sorarsan sorun tipi uygun olur. Birisi X firması der, ona katılanlar da o cevaba oy verir. Katılmayan da oy azaltır.

Forumdaki konuların neredeyse tamamı "tartışma", o yüzden şimdilik bu şekilde devam edebilirsin.

6 ay her gün balıkları yemlediyse pillerin artık zayıflamış olması normal. Neticede içinde motor var ve motorlar da iyi akım çeker.

Konuyu "Soru" olarak açmışsın. Bu konu tipi yerine "Tartışma" konu tipi olarak açarsan daha iyi olur, çünkü soru tipinin etkili olarak nasıl kullanılacağını biz de tam olarak bilmiyoruz daha. Ama herhalde "soru" tipi şöyle uygul olur: Bir bluetooth kulaklık almak istiyorsun, millet hangisini tavsiye ediyor onu sorarsan sorun tipi uygun olur. Birisi X firması der, ona katılanlar da o cevaba oy verir. Katılmayan da oy azaltır.

Forumdaki konuların neredeyse tamamı "tartışma", o yüzden şimdilik bu şekilde devam edebilirsin.
Peki abi bundan sonra o şekilde yaparım uyarın için teşekkürler.

Bimin pilleri fena değil. Onlardan dene istersen. Yada akvaryuma yakın priz varsa 3v adaptör bul, tak gitsin.

Bizim evde sabah akaşm sürekli balıkları kim yemleyecek diye bir kavga var. Ben aylardır (12 aydan fazla) bir tane otomatik yemleme makinası yapmak için fırsat kolluyorum. Uğraştığıma değmez belki ama kendin yapınca daha keyifli olur. :D

Sen memnun musun bundan çalışma mekanizması nasıl biraz fotoğraflayıp tarif edebilir misin?

16205095758076922179754045491771.jpg

Abi genel olarak memnundum 6 aydır kullanmıyorum. Üstündeki Mode tuşundan saati ayarlıyosun. Sonra adjust ve set düğmelerinden hangi saatte kaç kere yemleyeceğini ayarlıyorsun. Saati geldiğinde öndeki yuvarlak, içinde yem olan bölme dönmeye başlıyor ve aşağı doğru geldiğinde yemi döküyor.Yem kabının kırmızı kapak bölümünden yemi ne kadar dökeceğini de ayarlayabiliyorsun.
1620509947906954756578953568985.jpg

Ayrıca alt kısmında kancası var. Onuda akvaryumun istediğin yerine tutturup sabitleyebiliyorsun. 2 tane 1.5v luk pille çalışıyor.Feeder yazan tuşa basarak da istediğin zaman yemleyebiliyorsun.

3v adaptörüm var abi nasıl takabilirim acaba? bu konularda biraz acemiyim bilgi verirsen çok mutlu olurum.
Adaptör kaç amper?
Cihaz kaç amper çekiyor?
Bunları tesbit et. Uygunsa adaptörün artı ucunu pilin artı ucuna denk gelen yere, diğerini de eksi ucuna denk gelen yere bağlayacaksın. Basit iş. Olmazsa resimle yardımcı olurum ben. Ama önce amperleri tesbit et.

Adaptör kaç amper?
Cihaz kaç amper çekiyor?
Bunları tesbit et. Uygunsa adaptörün artı ucunu pilin artı ucuna denk gelen yere, diğerini de eksi ucuna denk gelen yere bağlayacaksın. Basit iş. Olmazsa resimle yardımcı olurum ben. Ama önce amperleri tesbit et.
Abi kaç amper çektiğini nasıl öğreneceğim?

Ben 10 yıl önce şundan yapmıştım. Çok kullanışlı. Sağlam siteymiş 10 yıldır link kırılmamış.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,116
Üyeler
2,884
Son üye
kguven

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back