Bildigim kadari ile Ozdisan sogutuculari kendisi uretiyor...
Peltier ile klima yap abi bununla... (Ayni profil ile denedim sonuc husran
Bir devrede 57AS soğutucuya bağlı 7815 (TO220) kullanıyorum. Üzerinde sürekli 0.7watt güç harcanıyor.
Soğutucu sıcaklığını 45-50 derece civarında ölçüyorum. Sizce bu yeterli mi?
Soğutucuyu bir tık büyütmek istiyorum. 52AS, 45AS gibi.
Arma veya Sarnikon 15-20 adetlerde satış yapıyor mu bilginiz var mı? Metre soğutucular deliksiz oluyor sanırım.
Elektronik malzeme satıcılarındaki soğutucular ile Arma veya Sarnikon gibi firmalar arasında fark var mı?
Sanırım Özdisanda bazı soğutucuları Armadan alıyor. Ama stok talep etmek gerekiyor.
kanatlar yere dik açıda olacak şekilde yerleştirirse ısınınan havanın yükselmesi ve yerine daha soğuk havanın gelmesiyle fan olmasa bile aşağıdan yukarıya doğru kanatların arasında kendiliğinden bir hava akımı oluşur (bence).
tabi ki yatayda da hava akımı olacak ama alttaki kanattan yükselecek hava üstteki kanada doğru sonra dışarı doğru gidip soğutucuyu terk edecek. belki üstteki kanadın alt yüzündeki sıcak yüzey yüzünden iki kanat arasında türbülans oluşacak. emin değilim ama bence her halükarda diğerine göre hava akımı daha yavaş olur.Bence kanatların resimdeki gibi üstte olması ile dik olması arasında bir fark olmaması lazım. Her iki durumda da ısınan hava yükselince yerine çevrede bulunan hava gelecek. Ama bunu uygun zamanda denemek lazım.