UV LED çok pahalı abi. İstediğimiz ebatta bir cihaz yapabilmek için sırf ledlere 1500-2000₺ filan ödemek gerekiyor.Bunları ben önerdiğinden açmadım konuyu. Hem ışık şiddeti çok zayıf, hem tüm yüzeye homojen ışık ulaştırmak çok zor bunlarda. UV LED işimizi görürse o en güzel çözüm.
UV LED çok pahalı abi. İstediğimiz ebatta bir cihaz yapabilmek için sırf ledlere 1500-2000₺ filan ödemek gerekiyor.
Aydınger ile 4dk da pozlayabilmiştim kartı.
Asetat ile bu süreyi dahada kısaltmayı düşünüyorum. Çünkü asetat aydıngere göre daha fazla ışık geçiriyor. Olmazsa dediğim gibi pcb ye olan 5cm mesafeyi 2cm ye kadar düşüreceğim.
Abi çift taraflı baskı için en iyi ihtimalle 2m alt, 2m üst için lazım. O da 1000tl yapar ki ben bu kadar ledin yeteceğine de emin değilim. Hesap yapmak lazım. Maksimum baskı boyutumuz 200x300mm.1 metrelik UV şerit LED 250 TL mi neydi. Bu kadar LED ile dahi birçok PCB yapılabilir. Daha büyüğü için 1 metrelik daha alırsın olur biter
Asetat ve aydıngerin UV geçirgenliğini de test edeceğim inşallah. Çok da önemli değil, neticede sadece pozlama süresini etkiliyor. Ama hangisi daha geçirgen bilelim.
Olmaz abi PCB'yi yerleştirip kımıldatmadan tek seferde pozlamak lazım. Zaten dry film yapıştırma olayı oldukça zahmetli. Birde karanlıkta uğraş filan sıkıntılı iş aslında. Ben sadece kaliteyi artırabilmek ve çift taraflı düzgün baskı alabilmek adına giriştim bu işe. Yoksa tek taraf da biliyorsun ütü ile çok iyi sonuçlar alıyorum. Bir de ütü demişken hatunun dilinden kurtulmak için giriştim bu dry film işineÇift taraflı baskı için PCB'yi ters çeviriverirsin yav Veya lambaları aşağı koyarsın. Neticede seri üretim yapmıyorsun.