PCutSpeedCTRL Constant Speed Controller Hakkında

hasankara

Üye
1 Nisan da geliştirmeye başlayıp, V0.1 versiyonunu aktif kullanmaya başlamış olduğum projenin detaylarını açık kaynak olarak paylaşmaktayım.

Özetle:
- 220 vac 50hz ile çalışmaya uygun tek fazlı AC motorun sabit hızda çalışmasını ve uzaktan kontrolünü sağlar.
- BTA41 triyak anahtarlama elemanı ile üretildiğinde 40 Ampere kadar kullanım sağlar. İlk testlerimde 1,2 kW AC motor kullandım.
- İlk versiyon bileşen maliyeti 3.075 $ olarak hesaplandı.
- Dünya pazarında kolayca bulunabilen standart el freze motorları ile kullanıma uygundur.
- Bahsedilen freze motorlarını, CNC makinelerinde kullanıma uygun hale getirir.
- Herhangi bir CNC kontrol cihazının standart bir PWM çıkışı ile doğrudan ve izoleli olarak bağlanabilir.
- Geliştirme sürecinde kullanılan PC Yazılımları; Donanım için KICAD 9, Gömülü yazılım için MOUNRIVER 2.1 IDE ve C programlama dili kullanılmıştır.
- Bazı matematiksel denklemlerin look up table verilerini oluşturmak ve grafik üzerinde görselleştirmek için OCTAVE pc yazılımı kullanıldı.
- Firmware yazılımında, sistem doğrusallaştırma ve kapalı çevrim mekanizmalarının uygulanması açısından farklı uygulamalarda da yol gösterici olabileceğini düşünmekteyim. Nitekim Float değişken tipi kullanılmadan gerekli matematiksel hesapların işletilebildiği, giriş seviyesi bir mikrodenetleyici ile tatmin edici düzeyde performans sergileyebilmekte.

Kaynak kodlar ve detaylı inceleme için github Link kullanılabilir.
"README.MD" dosyası içerisinde önemli gördüğüm kısımları belirtmeye çalıştım.

Hem sizleri haberdar etmek, hem de belirtmek istediğiniz fikir ve düşüncelerinizi paylaşabilmeniz için bu konuyu açıyorum. Faydalı olması dileği ile ...

Malum, artık gümrük mevzuatı hepimizin içinden geçti. Bari kendi PCB’lerimi üreteyim dedim ve geçen gün Wegstr için Türkiye dağıtıcısından fiyat teklifi aldım. Almaz olaydım; ne güzel, mutlu mesut yaşıyordum. :katil2:

Videoyu izlediğimde, PCB üretmek için illa Wegstr olması ya da doğrudan çıktı almak çok da gerekli değil gibi düşündüm. En ucuza mal edilecek basit bir CNC ile plaka delikleri vs. hazırlansa, iyi bir hizalama ile PCB kolayca pozlanabilir...

@hasankara bu amaç için senin proje daha da hesaplı bir şekilde üretilebilir mi?

Malum, artık gümrük mevzuatı hepimizin içinden geçti. Bari kendi PCB’lerimi üreteyim dedim ve geçen gün Wegstr için Türkiye dağıtıcısından fiyat teklifi aldım. Almaz olaydım; ne güzel, mutlu mesut yaşıyordum. :katil2:

Videoyu izlediğimde, PCB üretmek için illa Wegstr olması ya da doğrudan çıktı almak çok da gerekli değil gibi düşündüm. En ucuza mal edilecek basit bir CNC ile plaka delikleri vs. hazırlansa, iyi bir hizalama ile PCB kolayca pozlanabilir...

@hasankara bu amaç için senin proje daha da hesaplı bir şekilde üretilebilir mi?
Konuyu adım adım oraya getiriyorum. Artık makinanın tasarım ve üretim dosyalarını derleyip dökümante edip paylaşma aşamasına geldik. wegstr yıllar öncesinde kulağıma gelen fiyat bilgileri göz önüne aldığımda kat ve kat daha uyguna geleceğini söyleyebilirim. Henüz tam detaylı bir fiyat çalışması yapmış olmasamda, piyasada sıklıkla bulunan cnc3018 model makina ile rekabet edebilecek rakamlar çıkmıştı cebimden.

Spindle motor bu makinaların en değerli görülebilecek parçalarından birisi olduğu için, bu noktaya farklı bir yaklaşımla dokunuş yapmak önemliydi. Artık sabit hız özelliğini düşük maliyetle kazandırabiliyoruz.

Sitelerinde açıkladıklarından çok farklı bir fiyat vermediler, -kısa süreli şok içinde olduğumdan- hatırladığım kadarıyla 4250 Euro olması lazımdı.
Evet, suntadan arduino makinesi için çok fazla.

Bu fiyatlarla ben pcb router üretim işine gireceğim galiba. :)
Yarı fiyata metalden çok güzel bir şey yapılabilir.

Evet, suntadan arduino makinesi için çok fazla.

Bu fiyatlarla ben pcb router üretim işine gireceğim galiba. :)
Yarı fiyata metalden çok güzel bir şey yapılabilir.
Yalnız metal olmamasının bir sebebi olmalı. Belki ısıdan minumum etkilenip esnememesi gibi. Ben makinenin ilk testlerini yaptım. Yabana atılacak bir cihaz değil.

Yalnız metal olmamasının bir sebebi olmalı. Belki ısıdan minumum etkilenip esnememesi gibi. Ben makinenin ilk testlerini yaptım. Yabana atılacak bir cihaz değil.
Bence ucuz kullanışlı ve nakliyesi fazla tutmayan bir ürün yapmak istemişler.
Rezonans/titreşim sorun oluşturmamasına karşın ivmeölçerlerle hareket halinde bakılabilir. Bu sorunların çözülmesi çok da zor olmamalı (varsa).

PCB kaziyacak makine yapilirken dikkat edilmesi gereken bir kac cok onemli nokta var
1) minimum titresim
2) minimum salgi
3) z ekseni mesh yapip kompanse etmek
4) titresimler varsa sonumleyecek materyal kullanmak

geri kalani cok kolay, 3018 cnc ile bile pcb kaziyanlar var.

Forum istatistikleri

Konular
7,794
Üyeler
3,140
Son üye
bahar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back