Power Buton Devresi Nasıl Yapılır?

Bir de 25A lik SSR ye ne gerek var yav. Tarım sulama motoru mu çalıştırıyorsun :) 5A yeter de artar bile.
Ne bileyim abi. Bacaklarından 220 akıtıcaz ya. Trafo da ne çekecek iyi bilmiyorum. Ondan dedim 25A diye. Mekanik olan normal röle mi oluyor? Yoksa ssr dediğimiz mi?
 
Mekanik kontaktları olan bildiğimiz Allahın rölesi :D

Gücü hesaplamak kolay. Neydi güç?

P = V * I

200W trafon yaklaşık 1A çekecektir. Ama bu demir nüveli trafolar ilk takıldığında daha yüksek akım çekme huyları var. O yüzden 5A göbeğini kaşıya kaşıya çalışır. Veya 2A lik rölenin datasheet'ine bakarsın, eğer anlık yüksek akımlara dayanıyorsa 2A lik bir röle de işini görür.
 
Gene o fındık trafolardan kullanabilirsin. Ama eğer SSR kullanırsan bir yarım dalga doğrultucu, direnç ve zener ile de 12V elde edip bu devreyi besleyebilirsin. Mekanik röleli devreyi böyle bir direnç/zener besleyemez.
Trafo kullanmak aklıma geldi ama bu sefer çok çok daha küçük trafoya ihtiyacım var. Hakkaten fındık kadar olması gerek. Çünkü buton devresi bu. Hemen ön kapağın arkasında olacak.
 

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,815
Mesajlar
99,268
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top