Profesyonel görünümlü ethernet kablosu: Yeni nesil RJ45 denemesi

Sercan

--
İkinci bir çalışma alanı kurarken ethernet kablosu çakmam gerekti. Bu yüzden elimdeki tüm RJ45 jaklarını ve sadece eski nesil jak çakabilen penseyi alıp oraya götürdüm. Kırsalda olduğu için de orada bıraktım.

Bu durum bana, bit pazarında denk gelip aldığım yeni nesil jak çakabilen penseyi denemek için güzel bir fırsat sundu. Ayrıca TEMU’dan yeni nesil delikli jak ve PVC kapaklar sipariş ettim. Kapakları sadece görünüm için değil, özellikle de pratiklik için istedim çünkü sök-tak sırasında jakların çentikleri sürekli kırılıyordu.

Bugün ilk denememi yaptım ve sonuç gayet başarılı oldu. Ortaya çıkan kablo hem sağlam hem de profesyonel görünümlüydü. Yaşasın TEMU!

Aradaki farkı göstermek için resimlerde kapağı olmayan bir jak örneği de paylaştım. Bu, Superonline yetkililerinin yaptığı uç. Kendi yaptığım kabloyla arasındaki fark net bir şekilde görülebiliyor.

Kullandığım ürünler:

RJ45 CAT6 yeni nesil delikli jak

RJ45 PVC renkli jak kapağı

20250901_134503.jpg
20250901_134517.jpg
20250901_141502.jpg
20250901_141811.jpg
20250901_141851.jpg
20250901_143013.jpg

Ugreen markasının hazır CAT6 kablolarından almıştım bir ara, keşke daha fazla stok yapsaymışım. Oldukça ince göze batmayan ve bükülgen yapıda, özellikle ev ve ofiste açıkta kablo görüntüsü sevmiyorsanız tavsiye ederim. POE cihaz da çalıştırdım, sorun olmadı. Ama kablo boyu uzun değildi.

Kablo dış koruyucudan sokete sıkıştırılır.
Sıkıştırılmazsa; açıkta kalan İnce kablolar bu durumda, devamlı oynar.
Soketi bir kaç takıp çıkartma da, iş görmez hale gelir. Veri iletiminde, sorunlar ortaya çıkar.
IMG_20250901_233611.jpg

Superonline kurulumuna gelen teknik personelin çaktığı kablo.
Hangi firmanın teknik personeli olursa olsun.
Yapılan iş eksik ve hatalı.
Ayrıca RJ45 soket çakmada kablo pabucu da kullanılmalı...

Son düzenleme:
Soketi bir kaç takıp çıkartma da, iş görmez hale gelir. Veri iletiminde, sorunlar ortaya çıkar.
43596 eklentisine bak

Yeni nesil jaklar ve kablolarla zaten artık kablo kılıfı asla sıkıştırlamıyor.
Çinli amcaların ucuz etli yahnisi ancak bu kadar yenebiliyor.

Sadece kablo değil konnektör çakma penseleri bile ucuz et hükmünde.

43596 eklentisine bak

Bu fotoğrafı zaten hatayı göstermek için paylaştım. Aslında aynı şeyi söylüyoruz, ben senin farklı bir noktaya dikkat çektiğini sandım.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,224
Üyeler
3,269
Son üye
hasandeniz1199

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back