Push bildirim özelliği

taydin

Timur Aydın
Staff member
Hani nasıl mesela Mozilla Thunderbird eposta yazılımı ile, yeni bir eposta gelince sağ altta bir kutu çıkıyor ve yeni mesaj geldiğini bildiriyor. Aynı özellik forum yazılımında da varmış. Onu etkin hale getirdim. Sağ üstte kullanıcı adına tıklayıp "Tercihler" bölümüne girerek "Push bildirimleri etkinleştir" diyebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra, o anda forum sayfası açık olmasa bile, tarayıcıya izin verdiğiniz için forumdaki bütün hareketliliği size bildirecektir.

Aslında birçok sitede bu "bildirim gönderelim mi?" sorusuna gıcık oluyordum, ama bir forum yazılımı için kullanışlı bir özellik, ne dersiniz?

Yalnız nispeten yakın zamanda çıkmış bir tarayıcı gerektiriyor. Ben Debian altında Firefox ESR (versiyon 60) kullanıyordum ve bununla çalışmadı. Ama gene aynı Debian altında Chromium 73 ile çalıştı. Firefox ESR 1.5 yıl önce falan yayınlanmıştı, ama herhalde bu "push notification" işi daha sonraki bir sürümde ortaya çıktı. Şu anda en son Firefox'u kurdum (version 69) ve bununla çalışıyor.

Ohooo seninki tam antikaymış :D

Ben güncel Chrome kullanıyorum. Bende sorunsuz çalışıyor.
Google Chrome 76.0.3809.132 (Resmi Derleme) (64 bit) Sürümü

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back