PWM 5A Hız Kontrol Modülü - Led Driver

Peak2Peak

Aktif Üye
Bu modülü kullanıyorum.Fanı(12V 300mA) sürerken pwm çıkışına bakıyorum.Potu çevirdikçe pwm ortalama değer voltajı artıyor.Fan da hiç haraket yok.Pot sona geldiğinde hemen maximuma geçiyor.Yani potla hızı ayarlayamıyorum.12V başka DC motorum var onu sürerken daha hiç böle sorunlar yaşamadım.Acaba sorun frekansda mı ?

pwm frekansı yüksek olabilir 400hz yapın.

Fotoğrafını koymamışsınız ama fırçasız DC fan olabilir. Onların hızı PWM ile ayarlanamaz. Voltajı düşürmek gerekir.

Ürünün resmini görsek iyi olur. Pwm çıkışına bir kapasitor eklenmekte fayda görüyorum.

asd.jpg

20e1d34f-c63a-455f-a47d-92d91ea1d6e8.jpg
a8262add-4143-4922-844e-cf6bbdd83659.jpg

Hocam şöle açıklayayım breadboard kurduğum devrede kontrolü yapabiliyorum.Frekansı stm32 ile ölçücem inşallah.

1 Megalık pot seçsem kapasitörüde ona göre ayarlasam pot daha hassas olur diye düşünüyorum doğrumudur?

Standart fırçasız kasa fanına benziyor. PWM ile ayarlanmaz. Ucuz bir boost veya buck converter kullanın.

bu bobinlerin altında bir devre var mı ? Direk güç verdiğimde max devirde çalışılması nasıl sağlanıyor.

Değişik marka modellerde hall effect sensör bulunur. Bu da 3. kablodan dönüş hızı bilgisini verir. Bağımsız olarak siyah ve kırmızı (bazen 12 V temsilen sarı) kablolar doğrudan motora bağlıdır, bu nedenle elektrik verdiğinde tam hız çalışır.

3 kablolu fanlarda devrenin tek olayı tech ve GND arasından dönüş hızını okumanı sağlar.

Bir de 4 kablo çıkan fanlar vardır. 4. kablodan PWM ile hız kontrolü de yaparsın. Onlarda motor sürücü devre filan oluyor. Örneğin aşağıda 4 kablolu Intel işlemci soğutucusunun içi yapısı var.

IMG_7118.JPG

Değişik marka modellerde hall effect sensör bulunur. Bu da 3. kablodan dönüş hızı bilgisini verir. Bağımsız olarak siyah ve kırmızı (bazen 12 V temsilen sarı) kablolar doğrudan motora bağlıdır, bu nedenle elektrik verdiğinde tam hız çalışır.

3 kablolu fanlarda devrenin tek olayı tech ve GND arasından dönüş hızını okumanı sağlar.

Bir de 4 kablo çıkan fanlar vardır. 4. kablodan PWM ile hız kontrolü de yaparsın. Onlarda motor sürücü devre filan oluyor. Örneğin aşağıda 4 kablolu Intel işlemci soğutucusunun içi yapısı var.

10321 eklentisine bak

bendeki 2 kablolu hall sensörü bulunuyor alt kısmına bakamadım kırmak istemiyorum.

Kırmana gerek yok iki kablo varsa onlar doğrudan motora bağldır.

hal sensörüde ne işe yarıyor.
AH477A bundan var.PWM ile kontrol edemez miyim ?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back