rigol ds2072a ile kayıt edilen sinyali bilgisayar ile inceleme yapılabiliyor mu?

muy255

Üye
Katılım
7 Ekim 2023
Mesajlar
53
merhabalar.

elinde başlıkta modeli yazılı olan osiloskop mevcut.
bu cihaz ile sinyal kaydı alıp cihaz üzerinden ileri geri inceleme yapabiliyorum fakat bu kaydı herhangi bir usb belleğe aktarıp bilgisayar üzerinden incelemek yada aldığım kaydı başka bir arkadaşa referans olsun diye veya incelemesi için görmek istediğimde beceremedim. yapabilen yada bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
 
Kullanım kılavuzunda anlatılıyor. Bu konuda çok esnek ve farkı olanaklar vardır diye düşünüyorum. Bir DSO nun sağlaması gereken en temel özellik bu, bunda hiç birşeyi eksik bırakmamışlardır.

1707912103040.png
 
tam olarak istediğimi yapamıyorum.

osliloskop üzerindeki kayıt tuşu ile kaydettiğim ve ileri geri oalrak oynattığım sinyali usb belleğe aktaramıyorum.
diğer türlü ekranda kaydedilmemiş bir sinyal varsa bunu wfm olarak kaydedebiliyorum ama tam olarak istediğim bu değil.
 
CSV olarak kaydedebiliyor olman lazım. Ondan sonra da her türlü program ile yüklersin o veriyi (excel, matlab vs vs).
 
unit osiloskop ile istediğimi çok basit yapabiliyordum. sinyali direk usb belleğe kaydediyordu pc üzerinden de oyntma inceleme yapabiliyordum.

rigol cihazda yapmak istediğim şey tam olarak şu:

misal besleme devresi enerjilendiği anda ilk start ta ne yapması gerektiğini yedeklemek istiyorum bana veya başkasına lazım olursa inceleme yapabilmek için kullanma amacım. kayıt tuşu ile hafızaya aldığım sinyali baştan sona görüyorum eğer istediğim şekilde hafızalanmışsa yedek alayım yok değilse yeniden kaydedeyim. rigolda bunu yapamıyorum sinyali . run konumunda sinyali kaydedebiliyorum ama istediğim aralıkta mı görmeden kayıt yapıyorum birazda uzun sürüyor ne kaydettiğini işlem bitene kadar da göremiyorum. bu şekli ile çok kullanışsız oluyor. yarın .csv olarak deneyeyim bakalım istediğim olacak mı
 
Kaydi CSV olarak alip Excel'de su sekilde grafige dokebilirsiniz.

 
ilgili Python kodu
 
storage yani hafıza menüsündeki veriler o anki ekran resmi ile sınırlı kalıyor. wfm csv png olarak sadece o anki resim verilerini alabiliyorsunuz. yani tek bir resimin görüntüsü.

benim istediğim şey osiloskop record menüsündeki peş peşe kayda alınmış birden fazla resmin olduğu dosyaları alıp yedeklemek ama nasıl olduğunu bulamadım. daha önceki unit osiloskopta bunu basit bir şekilde yapabiliyordum dosyayı direk usb belleğe kayıt etttirip dosyayıda bilgisayarda kendi yazılımı ile istediğim gibi ileri geri kontrol edebiliyordum rigol da bunu yapamadım pek de önemsemedim ama forumda bir konuda besleme devresinin ilk start anında neler yaptığının konusu geçince çalışan bir devreden alıp yükleyeyim dedim ama başaramadım. menüleri kontrol ettim ama ilgili birşey bulamadım. galiba bu cihaz ile istediğim işlem yapılamıyor.
 
storage yani hafıza menüsündeki veriler o anki ekran resmi ile sınırlı kalıyor. wfm csv png olarak sadece o anki resim verilerini alabiliyorsunuz. yani tek bir resimin görüntüsü.

O modeli kullanmadım, ama benim kullandığım cihazlarda durum bu değildi. Bellekteki veriyi kaydediyorsun. Timebase 1 saniye ise bile, o koca belleğin tamamı ekranda görüntülenecektir. Yani belki de 3 GByte dosya alacaksın.
 
ben beceremedim yada bu model de özellik yok.
sizdeki bir cihazla benim istediğimi nasıl yaptığınızı video ya çekebilirseniz gözden kaçırdığım birşey mi kontrol edeyim mümkünse
 
ne yaptıysam bu model de istediğimi başaramadım heralde başka cihaz almak zorunda kalacağım hiç kullanamadan cihaz gözümden düştü.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,841
Mesajlar
99,645
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top