2002 yılında aldığım ve hala büyük bir memnuniyetle kullandığım Bosch şarjlı vidalamanın pilleri geçtiğimiz yıl ölmeye başladı. Aslında daha uzun dayanırlardı, ama doğru şekilde kullanmadığım için daha çabuk ömürlerini tükettiler. Bu makinada iki tane nikel kadmiyum akü var. İki tane konmasının da önemli bir sebebi varmış (sonradan öğrendim). İki pili de dolduruyorsunuz, birini tam boşalana kadar kullanıyorsunuz, sonra bunu şarja koyup diğerini kullanmaya başlıyorsunuz. Ama ben öyle yapmadım. Birini yedek olarak tuttum ve bir süre hiç ellemedim. Sonra aküleri birbirine karıştırdım ve bunları rastgele şarj edip, çoğunlukla da tam boşaltmadan tekrar şarja koydum. Neyse, piller öldükten sonra yenisinin fiyatını sordum. Malesef yeni akünün fiyatı 230TL! Bu parayı vermeden önce tamir etme şansımı denemeye karar verdim.
Önce Karaköy'e gidip benzer kapasitede ucuz çin malı akü buldum. Bunların tanesi 4TL idi, 10 tane gerekiyor, 40TL ye işi bitirme şansım vardı. Ama orijinal akü kapasitesi 2400 mAh idi, bunlar 2200 mAh, çok da önemli değil...
Önce Karaköy'e gidip benzer kapasitede ucuz çin malı akü buldum. Bunların tanesi 4TL idi, 10 tane gerekiyor, 40TL ye işi bitirme şansım vardı. Ama orijinal akü kapasitesi 2400 mAh idi, bunlar 2200 mAh, çok da önemli değil...