Seboraik dermatit için çözüm

elektorronikci

Aktif Üye
Hep bu konuda birşeyler yazacağım deyip erteliyordum, bir arkadaşımız sağlıkla ilgili birkaç konu açınca aklıma geldi, üşenmeyeyim ben de katkıda bulunayım.
Bunu tam iyileştirecek birşey bilmiyorum. Ama eczanede satılan kortizonlu merhemlerden çok daha hızlı ve yan etkisiz bir şekilde belirtileri bir sonraki banyoya kadar iyileştirebilecek bir çözüm biliyorum:

Rahatsız cilt yüzeyini sabunla yıkayıp yağdan arındırın, taze kesilmiş bir soğan dilimini yüzeye güzelce sürün. Belirti varsa hızlıca iyileşecek ve deri üstünde oluşan film yok olana kadar cildi koruyacaktır.

Tahminimce şöyle çalışıyor. Deriye yerleşmiş bakteriler derinin üstünde salgılanan sebum denilen yağ tabakasıyla beslenir. Buraya enzimlerini gönderir, yağ dışarda parçalanır ve sıvı ortamda difüzyon yoluyla bakterilere ulaşır. Bu reaksiyon zinciri deriyi irrite eder ve bildiğimiz kızarıklıklar oluşur. Soğan cildin üzerinde sağlam bir tabaka oluşturur, bu sebum ile deri arasında bir bariyer oluşturur. Bu tabaka daha sonra üzerine yığılan sebum ile korunur ve hızlı bir şekilde yayıldığından soğan kokmazsınız. Bende çok iyi işe yarıyor ama başka kimsede gözlemleme fırsatım olmadı.

Forum istatistikleri

Konular
7,528
Üyeler
3,053
Son üye
xo88name

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back