Siemens Brülör Otomatiği LGB22.330A27

umk

Aktif Üye
Oturduğum apartmanın Viessman Vitoplex tipi bir kazanı var. Başlıkta belirttiğim otomatik, bu kazanda kullanılıyordu. Arızalanınca servis yenisi ile değiştirdi. Bende nasıl birşey bu diye içini açtım. İçinde servo motorlu bir yapı var. Elektromekanik birşey.

Sorum şu: bunun tamiri ile uğraşan oldu mu ?, Nasıl çalıştığı hakkında bilgisi olan var mı?

Elimde iki adet daha aynı model arızalı otomatik var. Nasıl çalıştığını anlayabilirsem tamir etmeyi deneyeceğim.

20241106_184932.jpg
20241106_185447.jpg
20241106_185451.jpg
20241106_185458.jpg

Camasir ve bulasik makinelerinin kontrol isleri simdilerde MCU barindiran kartlarla yapiliyor.

Oncesinde elektro mekanik yapida olur ve bu duzeneklere beyin tabir edilirdi. Bir senkron motor dusuk devirde bir kam milini cevirir. Kamlar sirasi gelen switchleri hareket ettirir.

Sendeki de boyle bir beyine benziyor.

Son düzenleme:
Camasir ve bulasik makinelerinin kontrol isleri simdilerde MCU barindiran kartlarla yapiliyor.

Oncesinde elektro mekanik ve beyin tabir edilen bir duzenek kullanilirdi. Bir senkron motor dusuk devirde bir kam milini cevirir. Kamlar sirasi gelen switchleri hareket ettirir.

Sendeki de boyle bir beyine benziyor.
Evet, sanırım dediğin gibi.

En temel çalışma mantığı 12 ve 2 nolu pinlere besleme voltajı geliyor. Besleme üzerinde gp w ve r emniyet kontakları var.

Besleme gelince siemens 10 nolu pinden cihazın fanını sürer. Bunun bir süresi var. Yanma odasına oksijen basmak için örnek 10 saniye süpürme işlemi yapar. Bunun nedeni bir önceki yanmadan kalan karbondioksit birikimini uzaklaştırmak.

Daha sonra fan çalışırken 7 nolu pine voltaj göndererek ateşleme trafosunu besler ve ardından 4 pinine voltaj vererek yakıtı gönderir.

Yanma başladığında 1 nolu iyonizer bilgisi geldi ise yakıt göndermeye devam eder ve ateşleme trafosına giden 7 nolu pinin voltajını keser.

Herhangi bir nedenle yanma olayı son bulursa iyonizer pini iyon olayı bitince yakıt göndermeyi ve hava besleme fanını kapatarak alarm verir. 10 nolu pinden alarm çıkışı verir.

En temel çalışma mantığı bu. Fanın çalıştığını algılayan basınç prezostatları var. Onlarsa lp yada lr kontakları.

Kolay gelsin.

En temel çalışma mantığı 12 ve 2 nolu pinlere besleme voltajı geliyor. Besleme üzerinde gp w ve r emniyet kontakları var.

Besleme gelince siemens 10 nolu pinden cihazın fanını sürer. Bunun bir süresi var. Yanma odasına oksijen basmak için örnek 10 saniye süpürme işlemi yapar. Bunun nedeni bir önceki yanmadan kalan karbondioksit birikimini uzaklaştırmak.

Daha sonra fan çalışırken 7 nolu pine voltaj göndererek ateşleme trafosunu besler ve ardından 4 pinine voltaj vererek yakıtı gönderir.

Yanma başladığında 1 nolu iyonizer bilgisi geldi ise yakıt göndermeye devam eder ve ateşleme trafosına giden 7 nolu pinin voltajını keser.

Herhangi bir nedenle yanma olayı son bulursa iyonizer pini iyon olayı bitince yakıt göndermeyi ve hava besleme fanını kapatarak alarm verir. 10 nolu pinden alarm çıkışı verir.

En temel çalışma mantığı bu. Fanın çalıştığını algılayan basınç prezostatları var. Onlarsa lp yada lr kontakları.

Kolay gelsin.
Detaylı açıklama için teşekkürler @serkan_48 . Çok yardımı olacak. Servis elemanın kolay kolay arızalanmaz dediği bu parça bizde maalesef çok sık arızalanıyor. Her seferinde bunu değiştirip gidiyorlar. Sistemde bunu bozan başka bir sıkıntı falan olduğunu düşünmeye başladım. Bu nedenle çalışma sistemini anlamaya çalışıyorum.

Evet normalde 10 yıl kadar bir çok cihazda bunun eski versiyonlarını gördüm. Arızalısını 1 yada 2 kez denk geldim.

Kolay kolay arızalanmaz.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,871
Üyeler
2,782
Son üye
uguner

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back