Silecek kolu

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bizim arabanın silecek kolu, silecekler kapatılınca en alt konuma geri dönmediği için servise götürmüştük. Tamir oldu dediler. Gerçekten de en alt konuma geri dönüyor. Ama bu sefer de kendime çekince su fışkırtıp birkaç tur yapması gerekirken, sadece su fışkırtıyor. Yağmur algılayıp otomatik çalıştırmayı da bozmuşlar. Tekrar götürmem gerekecek.

Tamir oldu dedikleri de, eski kolu söküp yenisini takmışlar. Ama herhalde test etmek gibi bir alışkanlıkları yok, o şekilde teslim ettiler. Bu arada eski kolu söküp biraz inceleyeyim dedim.

IMG_20211119_225253.jpg

IMG_20211119_225305.jpg

IMG_20211119_225327.jpg

İki vidayı sökünce bol gres yağlı mekanik kontakt çıktı ortaya

IMG_20211119_230049.jpg

Hmm bu tamamen aptal bir anahtarmış. En alt konuma geri dönmemesi bu anahtardan olamaz. Anahtar arızalı olsa ya silecek sürekli çalışır yada hiç çalışmaz. Sorun elektronik kontrol devresinde olmalı ve oradaki sorun da haliyle devam ediyor.

IMG_20211119_231455.jpg

O zaman önce sağlam kolu bozuk diye söyleyip yenisini sattılar, şimdi de gidince elektronik aksam da bolzulmuş diyecekler.

O zaman önce sağlam kolu bozuk diye söyleyip yenisini sattılar, şimdi de gidince elektronik aksam da bolzulmuş diyecekler.

Valla daha önceki tamiri garantisi kapsamında düzeltecekler yoksa bayiyi doğrudan Toyota ya şikayet edeceğim

Valla daha önceki tamiri garantisi kapsamında düzeltecekler yoksa bayiyi doğrudan Toyota ya şikayet edeceğim
Garantisi varsa sıkıntı yok. Toyota sağlam araba aslında. Bir yerde okumuştum, arıza nedeni ile en az servise giden araçlardanmış. Benim favorim de Auris. Kısmet olursa 20 seneye almayı düşünüyorum :D

Bu arada kol sağlamsa sakla abi, belki bir direksiyon joystick projesinde değerlendirilebilir.

Abi işte geldiğimiz durumu özetleyen bir olay daha. Siyaset falan yapmıyorum. Sadece insanların işini baştan savma yapmasına kızıyorum. Eğitim kalitesi gittikçe düştü. Bizim işyerine çevredeki iş yerlerine bakınca hep 40 yaş üzeri çalışanlar görüyorum. Gençler çalışmak istemiyor, çalışmak isteyen işe uygun nitelikte değil vs. Sonuç bir başkasına iş yaptırmak iyice sıkıntı oldu. İşçilik fiyatları arttı ancak kalite düştü...

Abi işte geldiğimiz durumu özetleyen bir olay daha. Siyaset falan yapmıyorum. Sadece insanların işini baştan savma yapmasına kızıyorum. Eğitim kalitesi gittikçe düştü. Bizim işyerine çevredeki iş yerlerine bakınca hep 40 yaş üzeri çalışanlar görüyorum. Gençler çalışmak istemiyor, çalışmak isteyen işe uygun nitelikte değil vs. Sonuç bir başkasına iş yaptırmak iyice sıkıntı oldu. İşçilik fiyatları arttı ancak kalite düştü...

Hakkaten bir işi ehliyle yapanı bulmak artık çok zor. Dolap yaptırdık oturma odasına, kurulum gecikince firmaya dedim başka kurulumcu bulun geciktirmeyin artık. Onlar da başka firmanın elemanları sağlam şeyi bozar biraz daha bekle bizim elemanlar hakkıyla kursun dedi.

Geldi bunların elemanları. Dolabın kapaklarının ayarını yapamadı, amortisörlü kapaklar var bunların ayarlarını yapamadı. En son çekmecelere el attı, bir yarım saat kurcaladı, onların da ayarını yapamadı. Ben de en sonunda "bırakın tamam" deyip gönderdim bunları. Yani düşünüyorum da, iyisi buysa kötüsü ne yapacaktı dolaba merak ediyorum ...

Değişik zamanlarda ustalara çok sayıdı kurulum yaptırdım. Şarjlı vidalama kullanmayı bilen bir tek usta dahi denk gelmedi! Tornavida ucunun sıkılacak vida ile aynı doğrultuda getirmekle uğraşmıyorlar, artık nasıl denk geldiyse sıkıyorlar. Tabi bu durumda tork ayarının bir anlamı yok, tornavida ucu vidanın üzerinde atlamaya başlayınca "sıkıldı" varsayıyorlar. Tabi vidanın kafası bozulmuş oluyor ve sonradan sökerken çok dikkat etmek gerekiyor. Bunların ustası da herhalde böyle yapıyordu.

Herşey varda bereketi yok dedikleri olay bu olsa gerek.

Benzinden, kullandığı arabanın, alet-edavatın üretimine o ustalar sadece oraya gelene kadar bile bütün dünya bundan etkileniyor. Bütün bu emeklerin neticesi ise bir vidayı doğru sıkamamak ile sonuçlanıyor...

Ben 12 yıl önce aldığım gardrobumu bu güne kadar hep kendim söktüm, taktım. Bir 12 yıl daha götürür. Bizim eve pek usta girmez. Musluğundan sifonuna kadar kendim değiştiririm. Her el attığım yer 3-5 yıl rahat gider.

Garantisi varsa sıkıntı yok. Toyota sağlam araba aslında. Bir yerde okumuştum, arıza nedeni ile en az servise giden araçlardanmış. Benim favorim de Auris. Kısmet olursa 20 seneye almayı düşünüyorum :D

Bu arada kol sağlamsa sakla abi, belki bir direksiyon joystick projesinde değerlendirilebilir.
Benimde Toyota hibrid hayalim var ama bakalım kaç seneye alırız

Geçen gün arkadaş otoparkta aracın arkasını direğe vurmuş. Kaportacıya verdi, yapıldı. Bu seferde park sensörleri çalışmıyor, kabloları kesmişler dedi. Neyse ben ekleyiverdim.

Eklediğim yerin yakınında kontrol ünitesi varmış zaten. Kablolarsa soketli. Kabloları kesmek yerine soketinden sökse olmaz.
Adam sanayiye bi daha gitmez o zaman.

Sanayiyle uğraşmak dert cidden. Ben kendim yapabileceksem ustayla hiç uğraşmıyorum.

Bugün lastik değişdirtdim, yeni sipoblar vardı lastiklerle gelen. Adam eski sipob iğnelerini ve kapaklarını kaşla göz arasında cebe atmaya başladı. Bende o sökmeden diğer kapakları söktüm. O da cebindekilerden taktı. Sonuçta onlar benim yav :) İğneler onda kaldı. Parasından değil ama 1-2 liralık bişeyi internette orda burda aramam gerekiyor bazen..

uğraşmak dert cidden. Ben kendim yapabileceksem ustayla hiç uğraşmıyorum.
Bu yüzden kombiden, aspiratöre nerdeyse evdeki her şeye kafa atmak durumunda kaldım, eski TV hala yatıyor inşallah olacak ya. Eyvallah birinin dükkan gideri çok, diğerinin patronu servis ücreti alıyor ama ben de boş oturduğu yerden para kazanan bu zengin adamlara ustalar aracılıyla para kazandıramayacağım. Zorla insanı usta yapıyorlar. Sayelerinde sizleri tanıdım :D

tornavida ucu vidanın üzerinde atlamaya başlayınca "sıkıldı" varsayıyorlar. Tabi vidanın kafası bozulmuş oluyor

Şu durumu heralde hayatın her günü mutlaka yaşıyorum bir yerlerde.

Geçen apartmanımıza dış kaplama ve dış kapı yapıldı sensörlü. Dış kapıyı açmak için sensöre çip uzattığınızda aynı anda itmezseniz kapı açılmıyor, Dzzzt dediği 1s içinde açık oluyor sonra geri kapanıyor :D İki eliniz her zaman boş olacak, aynı anda itip bir kulaç boyu diğer taraftaki sensörü aktif edeceksiniz, çıkarken de anahtarı üzerinde kapı kilitlerinden, sola çevirdiğinizde dil açılıyor ama geri dil gelmiyor. Biri çeviresiye kadar hep açık kalıyor. 2021 yılında, sahip olduğumuz şu kadar teknoloji içinde böyle bir sistem kurmaya insan utanır yahu.

Bu sistemi kurmaya "çalışan" ekip aynı zamanda diyafonları kurmaya çalışıyor; ev içinden dışarıdaki elemana diyafondan ses gönderip kapı açma testi gerçekleştiriyor ve 98kg'lik et ekmek yiyerek oluşturduğu koca yağlı ve kıllı vücudunun imkan verdiği tüm ağırlığı uygulayarak baş parmağıyla 20 sene önce takılmış gayet güzel çalışan kapı oto tuşuna abanıyor. Dedim napıyorsun o nasıl tuşe, çalışan switchin hassasiyetini öldüreceksin. Gıcırdata gıcırdata tuşa yüklenmek, yazarken sinirlendim. E abe çalışmıyor diyor bir de, sanki bağladığı sistemden emin de. Şirketin adı yazılı yelekler falan takılı, baretler kafada. Çok prestijli, kaliteli ya hani.

çevredeki iş yerlerine bakınca hep 40 yaş üzeri çalışanlar görüyorum. Gençler çalışmak istemiyor, çalışmak isteyen işe uygun nitelikte değil

Çoğunlukla böyle, tanıdık kayırmak ülkenin yeni ismi olmuşken nerede bilgi sahibi kişinin o işte çalıştığı görülmüş. Hava tahminleri dahi tutmuyor artık yahu. Aklı başında çalışmak istemeyen adamı da karşına alıp oturtturursan muhtemelen 39 tane haklı sebep sayabilir. İsveçteki arkadaşım: "Üstüme saygı duymadığım taktirde orada çalışamam" dediği halde senelerdir aynı yerde çalışıyorken, ben sadece yasal haklarımı ve/veya onurumu koruduğum için en az 12 iş değiştirmişimdir. Bir defasında sigara içmediği, başka bir defasında da küfür etmediği için işlerden çıkarılmış biri olarak yazıyorum :tamam1

Forum istatistikleri

Konular
7,287
Üyeler
2,941
Son üye
skipper

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back