siyah sıcak silikon

fmy

Aktif Üye
her yıl 1kg sıcak silikon alırım, şeffaf silikonlarla siyahlar aynı fiyata elmiş. siyah renkli sıcak silikon şeffaflara göre güçlü tutuyor diye duymuştum. ancak araştırınca birşey göremedim. Deneyip tecrübe den var mı?

Hangi malzemeleri yapıştırmak istiyorsunuz ve yüzey genişliği ne kadar?

Yada şöyle bir tablo ekleyeyim .Diğer arkadaşlarada yardımcı olsun
(Malzemeleri yatayda ve dikeyden seçtiğinizde uygun yapıştırıcı türü bulunuyor)

H :Sıcak Silikon
Ca:Japon Yapıştırıcısı
Si:Büyük Şırıngalardaki Silikon
2K:2 Komponentli yapıştırıcılar (İran yapıştırıcı diye geçenler)

adhesives.png

Bu tablo süpermiş. Duvara asmak üzere çıkartmak için Türkçe'ye çevirip yukarıdakine benzer vektör çizim yapacağım. Şimdilik aşağıdaki gibi bir şey çıktı. Tabloda gözünüze ilişen hata ya da faydalı olabilir dediğiniz burada olmayan ekleme varsa onları da ekleyelim.

1585936151550.png

Belki yapıştırıcı türlerine küçük resimleride eklenebilir sonra okla yazısına getirilebilir

Şöyle ikonlar buldum ama aslında her tutkal için tavsiye ya da piyasada bol bulunan ürünün gerçek resmi daha iyi olur. Tabi bunu yapabilmek için tecrübe malzeme bilgisi çok iyi olan birinin tecrübesi gerekiyor. Ben hiç anlamam.

1585937406292.png

Plastik yapıştırmak için Metil Etil Keton'u da belirtelim. Aslında bu yapıştırmadan ziyade, bir çeşit kaynak oluyor, çünkü MEK plastiği eritiyor ve iki plastik parça temas yerinde birbirine eriyip bütünleşiyor.

Her çözücü kimyasalda olduğu gibi bunu da kullanırken iyi havalandırma şart.

Hmm MEK ile ilgili baya bir sağlık uyarısı var. Stiren bazlı plastikleri (örneğin ABS stiren bazlıdır) çok iyi yapıştırabiliyorken, hem teneffüs edilmesi hem de cilt ile temasının zararlı olduğu belirtiliyor.

Online olarak rahatlıkla alınabilen bu kimyasalı kullanırken kişisel güvenlik uyarılarına da dikkat etmek lazım.

Birde japon yapştırıcısının üzerine karbonat dökünce evladiyelik yapışıyor .Test edildi onaylandı :)
Tabi Japon bazı malzemelerde çok fazla duman falan çıkarıyor ve bu dumanın son derece kesif bir kokusu var.

Ben Japonun üstüne ben enjektör iğnesi takıyorum tabiki enjektörün eğik keskin ucunu ,içine kablo sokup kesiyorum .
Enjektör ucu tıkanırsa çakmakla yakıyorum ,bu sırada alttan hafifçe sıkıyorum ,ucundan alev ve duman çıkınca açılmış demek oluyor

Son düzenleme:
Aslında şu üründe olağanüstü birşey.Geçen sızıntı yapan musluk bataryasında denedim süper işe yaradı.
Biz bu ürünü 2 ton ağırlığındaki trafoların delinmiş depolarını yapıştrmak için müsterilere tavsiye ediyorduk.
Musluğun adımı olur

sunfix.png

Birde japon yapştırıcısının üzerine karbonat dökünce evladiyelik yapışıyor .Test edildi onaylandı :)
Tabi Japon bazı malzemelerde çok fazla duman falan çıkarıyor ve bu dumanın son derece kesif bir kokusu var.

Ben Japonun üstüne ben enjektör iğnesi takıyorum tabiki enjektörün eğik keskin ucunu ,içine kablo sokup kesiyorum .
Enjektör ucu tıkanırsa çakmakla yakıyorum ,bu sırada alttan hafifçe sıkıyorum ,ucundan alev ve duman çıkınca açılmış demek oluyor

Peki alınan japon yapıştırıcının bir veya birkaç ay sonra kullanılabilecek şekilde nasıl kapatmak lazım? Yani çıkış ucunun yapışıp tıkanması nasıl engellenmeli?

Aslında şu üründe olağanüstü birşey.Geçen sızıntı yapan musluk bataryasında denedim süper işe yaradı.
Biz bu ürünü 2 ton ağırlığındaki trafoların delinmiş depolarını yapıştrmak için müsterilere tavsiye ediyorduk.
Musluğun adımı olur

3378 eklentisine bak

Buna piyasada İran yapıştırıcısı da diyorlar :) Özellikle taşın taşa yapışmasında çok kullanılıyor. Mesela mutfağa mermer tezgah yapılınca, musluk haznesini mermer'e bununla yapıştırıyorlar.

İran yapıştırıcısı diye resimdeki diye biliyorum ben
(Acaip pis kokuyor ben pek kullanmıyorum bunu)

iran.png

İran yapıştırıcısı diye resimdeki diye biliyorum ben
(Acaip pis kokuyor ben pek kullanmıyorum bunu)

3379 eklentisine bak

Hmm yanlış biliyorum o halde. İran olanı sadece duymuştum, ama sun fix'i kullanmışlığım var. Güneş enerjili sıcak su petekleri vardı memlekette çatıda. Onların bakır borularındaki çatlakları sun fix ile tamir etmiştik. O kadar ısınma/soğuma döngüsüne tabi olmasına rağmen bir daha hiç sızdırmadı oradan.

Peki alınan japon yapıştırıcının bir veya birkaç ay sonra kullanılabilecek şekilde nasıl kapatmak lazım? Yani çıkış ucunun yapışıp tıkanması nasıl engellenmeli?
@Omega ile aynı yöntemi ben de kullanıyorum. İğnenin ucunda çok küçük bir bölüm katılaştığı için zaten iğnenin kendisi hava geçirmez bir kapak haline geliyor. Şırınga iğnesinin kendi kapağı ile kapattığında sorun olmuyor. Tıkanmış iğne ucunu açmak istediğinde çakmak ile ısıtıp gaza dönüştürüyorsun ve kolayca açılıyor. Bir diğer husus da şırınganın iğne ucunu sivri değil değilde düz bir şekilde zımpara yapmak gerekiyor. Sivri uç damla kontrolü için iyi ama hem daha tehlikeli hem de ucu sivri olduğunda donma olayı biraz daha sorunlu oluyor.

Plastik yapıştırmak için Metil Etil Keton'u da belirtelim. Aslında bu yapıştırmadan ziyade, bir çeşit kaynak oluyor, çünkü MEK plastiği eritiyor ve iki plastik parça temas yerinde birbirine eriyip bütünleşiyor.
Plastik ile Plastik yapıştırmada işlevsel değil mi bu? Plastik ile başka malzemeleri de yapıştırıyor mu?

Bilmediğimden soruyorum; İran yapıştırıcı denilen epoksi değil mi?

Bizde bu malzemelere neden insan gibi isim verilmiyor şu karmaşaya bak sanki öğrenmesi/anlaması güç olsun diye İran, Japon bilmem ne yapıştırıcı diye isim veriyorlar. Etken maddeye göre verilse ya, yeni çıkan yapıştırıcıya Japon2 ya da Hindistan yapıştırıcısı gibi başka bir saçma isim mi vereceğiz...

Sunfixi laptop tamircileri menteşe yuvalarını tamir etmek için kullanıyorlar.
iRAN yapıştırıcısına bizim burada arap yapıştırıcısı diyorlar. Sucular delinmiş depolarda kullanıyorlar. Ben de çok kullandım. Bir zamanlar su tesisatıyla çok uğraştım.

Plastik ile Plastik yapıştırmada işlevsel değil mi bu? Plastik ile başka malzemeleri de yapıştırıyor mu?

MEK in mekanizması yapışma değil, daha çok kaynak oluyor. İki plastik de eriyor, birbirine karışıyor, sonra da MEK uçup gidince bitişme yeri artık ortadan kalkmış, iki malzeme bir olmuş oluyor.

İki farklı plastik çeşidinde ne olur onu ben de bilmiyorum. Muhtemelen olmaz ve yapıştırmak gerekir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,407
Üyeler
3,011
Son üye
yusuf_f0660

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back