siyah sıcak silikon

@Omega ile aynı yöntemi ben de kullanıyorum. İğnenin ucunda çok küçük bir bölüm katılaştığı için zaten iğnenin kendisi hava geçirmez bir kapak haline geliyor. Şırınga iğnesinin kendi kapağı ile kapattığında sorun olmuyor. Tıkanmış iğne ucunu açmak istediğinde çakmak ile ısıtıp gaza dönüştürüyorsun ve kolayca açılıyor. Bir diğer husus da şırınganın iğne ucunu sivri değil değilde düz bir şekilde zımpara yapmak gerekiyor. Sivri uç damla kontrolü için iyi ama hem daha tehlikeli hem de ucu sivri olduğunda donma olayı biraz daha sorunlu oluyor.

Hmm orada anlatılanın o olduğunu kaçırmışım. Baya bir japon ziyan ettim bu kurumadan ötürü. Katalizörlü japon yapıştırıcılar var, daha çok marangozlar kullanıyor, onlarda bile aynı kuruma meydana geliyor.
 
Japon yapıştırıcılar okurken şöyle bir bilgi buldum
"Siyanoakrilatlar(yani japon yapıştırıcılar), viskozitelere ve uyumlu oldukları yüzeylere göre kullanılmalıdır. Ahşap veya diğer gözenekli substratlarla çalışırken olduğu gibi emilmeyen yüksek viskoziteli yapıştırıcı kullanılmalıdır. Anında yapışmanın gerekli olduğu uygulamalar için düşük viskoziteli tutkal kullanılmalıdır.
Sadece az miktarda tutkal kullanın, daha azının siyanoakrilatlarla daha fazla olduğunu unutmayın."
Bu bilginin linki:
https://www.quora.com/What-are-the-tips-for-using-cyanoacrylate-glue

Buradan benim anladığım ahşap gibi malzemelerin yapıştırılmasında ,uygun olan tamamen emilmeyen.Ağaç tutkalı gibi bir kısmı dışaryada taşabilen -vizkositesi yüksek (Yani yavaş akan yapışkan) olanlardan olmalıdır demek istiyor sanırım.Buradan daha yavaş akan ağaç tutkalının daha kaliteli olduğu ve daha çabuk yapıştığınıda söylüyor sanırım.
Diğer bir konu ise japon yapıştırıcını kullanrken her 2 parçanında aynı olması durumunda daha başarılılı olduğu ve minimum miktarda kullanmanında yapıştırma sağlamlığını artırdığınıda söylüyor.

Birde UV curable denen UV ışkla (Tabiki A ve B ölgesi içindir) yapışan yapıştırıcılar var .Benim denemelerimde japonda UV ışık çok birşey farketmiyor zaten öyle bir uygulama istemiyor ama belki yapıştırması daha kuvvetli olur diye denemiştim
 
Ağaçta, katalizörlü yapıştırıcılar da çok iyi iş görüyor. Bunda yapışacak ağacın birisine yapıştırıcıyı diğerine de katalizör spreyi sıkıyorsun, sonra da bitiştiriyorsun ve anında donup tutuyor.

1585995870729.png


Yüzey büyükse tabi bu yapıştırıcı hem çok pahalıya gelir, hem de ilave bir fayda sağlamaz. Bu durumda tutkal en etkin yapıştırıcı olur.

UV ile kürlenen yapıştırıcılar sanırım sadece yapıştırıcının bir tarafının açıkta kaldığı durumlarda iş görüyor. yoksa iki parçayı birbirine yapıştırıyorsan ve yapıştırıcı da arada kalıyorsa işe yaramaz çünkü UV ışık araya giremez.
 
Sanıyorum burada ,en azından bazı uygulamalarda yapışabilen malzemeye önceden bu ekleniyor ve bu dalga boylarında UV ye o sürede maruz kaldığında yapıştırma işlemi oluyor.Yani 2 komponentli yapıştırıcılardan biri zaten kullanılan malzemenin içerinde oluyor Ki bunlara Photoinitiatör diyorlar

fotoinitiator.png
 
Ben japon yapıştırıcısı ile çalışırken,düz zeminlerde ilaç kutularının kartonu kullanıyorum.Dışındaki kaplamayı söküp kullanacağım yüzeye japon uygulayıp,kartonu da yüzeye koyup kartonun üzerine tekrar japon uyguluyorum.
Japon ile çalışırken mutlaka koruyucu gözlük ve maske kullanmak şart.Özellikle pamuk ile japon kullanırken açığa çıkan gaz gözleri ve genzi yakıyor.Bir kere de plastik yapıştırken gözüme japon kaçtı gözümü zar zor su ile açtım o günden sonra gözlük kullanmanın ne kadar önemli olduğunu anladım.
Belki bir çoğunuz bilirsiniz strafor ve benzin ile de çok güçlü yapıştırıcı oluyor.Betonu bile yapıştırıyor.
 
Bu kapıları ,pencereleri ilk monte ederken aralara sıkılanlarda benzer birşey galiba
 
Kabın içersine çok az benzin koyup içersine azar azar strafor atıp karıştırıp macun kıvamına getiriyoruz macun kıvamın da kullanılıyor.Ama çok yanıcı bir madde olur.Dikkatli olmak lazım ve kuruma süresi biraz uzun
 
Doğrudur.
10-15 yıl önce dünyanın en kuvvetli yapıştırıcısının testini yaptılar.
Kamyonetin tepesine 4 damla damlattılar üstüne çengelli bir demir yapıştırdılar,bir vinç kamyonu o kancadan kaldırmıştı .
Şok olmuştum.Bulursam eklerim videosunu
 
Buldum
(1:30 da yapıştırıyor 4 damladan fazlaymış :))
 
Vay be bir kaç damla ile kocaman kamyoneti kaldır dı.Benim dediğim yöntem ile seramik falan yapıştırdım ve yerinden sökemedim o kadar sağlam yapıştırdı yani.Plastikde hiç bir deneme yapmadım onuda denicem bakalım.Tek dez avantajı kuruma süresi uzun.
 
Bir ara klasik ayakkabı tabanını yapıştırmak için uğraştım. Arap yapıştırıcı, bison marka genel yapıştırıcı bir sürü şey denedim olmadı. En son japon yapıştırıcı kullandım. Tutsun diye azıcık pamuk lifleri bile koydum. Alt taban bir türlü yapıştırıyı tutmadı. Yağlı bir yüzeye beton döker gibi oldu. Sanırım japon yapıştırıcı tabanın daha fazla açılmasına da neden oldu. Bende en son sinirlenip attım ayakkabıyı.

Yapıştırıcılardan söz açılmışken. Ayakkabı için yapıştırıcı bakarken şu yapışkan banttan almıştım denemek için. Gayet güzel. Yıkayıp tekrar kullanılabiliyor. Yapışkanlığı kaybolmuyor. Bir nevi vakum gibi tutuyor. Birde "abs juice" diye birşey var. Hiç denemedim ama işinize yarar belki. Asetonla plastiği eriterek kullanıyorsunuz.


Loctite profesyonel ve güvenilir bir firma.
Bir ara itfaiye aracını su bardaklarının üstünde tutma gibi bir şey vardı. Şans kapıyı çalınca programındaydı galiba. Araba kaldırmada sanırım öyle bir şey. Burada kritik olan işlemi sakin bir şekilde yapmak. Darbe alırsa taşımaz sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,734
Mesajlar
114,841
Üyeler
2,756
Son üye
Sagankam

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Back
Top