Smart Highside High Current Power Switch

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
İş yerimdeki Yer yıkama makinesi arızalandı. Motoru hiç bir anahtar butonu dinlemeksizin dönüp duruyor.
Ancak akünün kutup başını sökerek durdurabiliyorum. Sigorta, röle derken kontrol ede ede anakarta kadar geldim.
Anakartı söktüğümde durum ortaya çıktı. Temizlikçi abla kart muhafazasının olduğu yeri ıslatmış sanırım. Muhafaza kenarlarında da conta filan olmadığından direk anakarta temas etmiş. Anakart üzerinde iki tane BTS50085A Power Switch var. Türkiyede bulamadım. Aliexpress de var ama ne zaman alırlar, ne zaman gelir belli değil.
Türkiyede bunun muadilini bulabilir miyiz?

20221209_191149.jpg

20221209_191218.jpg

20221209_191231.jpg

ps.png

Abi bunları delikli plakete kurup bir tane güçlü mosfet ile yapılır bu :))

Ben onu yapana kadar yerleri sen mi temizleyecen? :katil2:

Çok birşey yok kartın üzerinde görevleri analiz edersen. Kendi kartını bulunan malzemeler ile yapabilirsin.

Orada kullanılan switch'in özelliği, birçok musibete karşı koruma sağlıyor. Onun yerine en az 60 A, en az 60 V, ve RDS(on) da 9 mΩ veya daha az olan başka bir PMOS koyabilirsin. Ama tabi kısa devre koruması, aşırı voltaj koruması, aşırı ısı koruması, vel hasıl hiçbir koruma olmadan çalışır.

Orada kullanılan switch'in özelliği, birçok musibete karşı koruma sağlıyor. Onun yerine en az 60 A, en az 60 V, ve RDS(on) da 9 mΩ veya daha az olan başka bir PMOS koyabilirsin. Ama tabi kısa devre koruması, aşırı voltaj koruması, aşırı ısı koruması, vel hasıl hiçbir koruma olmadan çalışır.
Abi o zaman sorarlar üreticiye.
madem bu kadar uğraştınız doldurdunuz entegrenin üstünü.
niye bozuldu bu?

Abi o zaman sorarlar üreticiye.
madem bu kadar uğraştınız doldurdunuz entegrenin üstünü.
niye bozuldu bu?

Bence entegrenin üreticisi, temizlikçi kadını kalite kontrol departmanında işe alsın :katil2:

Bence entegrenin üreticisi, temizlikçi kadını kalite kontrol departmanında işe alsın :katil2:
bence datada verilen bütün korumaların hepsi hikaye bir tane güçlü mos bir tane TC4427 var içinde(tahmin).
@Gokrtl abi yapmak isterse bu 2sini alıp yapabilir 4427 sürücü olarak çalışacak çünkü bu power swtichi iletime sokmak için nasıl birşey geliyor bilmiyoruz 4427'in girişi lojik.
güçlü mosda neyi isterse takar 4427 sürer.

bence datada verilen bütün korumaların hepsi hikaye bir tane güçlü mos bir tane TC4427 var içinde(tahmin).
@Gokrtl abi yapmak isterse bu 2sini alıp yapabilir 4427 sürücü olarak çalışacak çünkü bu power swtichi iletime sokmak için nasıl birşey geliyor bilmiyoruz 4427'in girişi lojik.
güçlü mosda neyi isterse takar 4427 sürer.
Ahmet icat yapacak durumda değilim. Bir sürü makine var sıra bekleyen. Al-Tak- Sıradakine geç, şeklinde ilerlemem lazım.

Ahmet icat yapacak durumda değilim. Bir sürü makine var sıra bekleyen. Al-Tak- Sıradakine geç, şeklinde ilerlemem lazım.
İcat yok abi yav.
önce bu entegrenin on/off'una ölçü aleti ile bakman lazım sanki makineyi çalıştıracak gibi start verince on/off'a ne geliyor.
3.3v falan geliyorsa direkt mos takamazssın yerine önüne 4427 gibi bir sürücü takman gerekir ama girişe 12V 5v gibi birşey geliyorsa ya gate 12 olan mos bulup takarsın 5 geliyorsa lojik level mosfet takarsın.
bunu türkiye bulman mümkün görünmüyor mecburen biraz mesai isteyecek üstüne.

Abi bu kadar koruma ile kadına dayanamadı. Korumasız alıp 3 gün sonra bir daha içini açmak istemiyorum. Zaten makine ruhunu teslim etmek üzere. Çok çile çekmiş.

E-kom ile digikey'den getirebilirsin. Ortalama bir hafta sürer. Digikey + %15 + KDV gibi fiyata gelir.

Abi bu kadar koruma ile kadına dayanamadı. Korumasız alıp 3 gün sonra bir daha içini açmak istemiyorum. Zaten makine ruhunu teslim etmek üzere. Çok çile çekmiş.
Koruma illede elektronik olmak zorunda degil.

Koruma olarak bodyguard alin. Kadinin elinde su varsa kontrol unitesine yaklastirmasinlar.

Koruma illede elektronik olmak zorunda degil.

Koruma olarak bodyguard alin. Kadinin elinde su varsa kontrol unitesine yaklastirmasinlar.
O zaman hiç bir zaman temizlik yapamaz. Çünkü makine suyla çalışıyor :D

Forum istatistikleri

Konular
7,162
Üyeler
2,896
Son üye
banbul

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back