Solidworks öğrenci sürümü

taydin

Timur Aydın
Staff member
Şimdi baktım da, Solidworks yıllık 60 dolara "bulut" da çalışan öğrenci versiyonunu, yıllık 99 dolara da masaüstünde çalışan öğrenci versiyonunu satıyor. Öğrenci versiyonu, profesyonel versiyonun bütün özelliklerini içeriyor, ama özellikleri 1 yıl geriden takip ediyor. Bir de dokümanlarda "bu bir öğrenci versiyonudur" diye bir uyarı koyuyormuş.

Aslında Alibre Design'ı iyi seviyede kullanabiliyorum. Fusion 360 da az çok kullanırım. Ama Solidworks kullanmanın çok önemli avantajları var. Mekanik stres analizi, termal analiz, manyetik alan analizi gibi birçok ileri seviye ve son derece pahalı olan simulasyon özelikleri de öğrenci sürümünde aktif. O yüzden öğrencilerin (sadece makina mühendisliği okuyan değil, elektronik mühendisliği okuyan) denemesinde fayda var diye düşünüyorum.

Aşağıdaki videodaki manyetik alan simulasyonu solidworks ile yapılmış

Alibre Design'nın hangi versiyonunu kullanıyorsun? Alibre Design'ın lisansı lifetime sanırım. Öğrenmek için iyi bir yatırım gibi duruyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,282
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back