Sony Ericsson Şarj aleti cıvıltı/cızırt giderilmesi

Sercan

--
Vakti ile BİM'den aldığım, 5 V ile çalışan bir radyomuz var. Radyonun yanında SD Cart, USB bellek ile müzik çalabildiği gibi saat, alarm vb özelliği de bulunuyor. Güzel tarafı, içinde lityum pili bile var.

Kendi adaptörünü prizde sürekli takılı tutmayı göze alamadığım için uzun zamandır Sony Ericsson marka şarj aleti ile kullandım.

Bu adaptör yakın zamanda cizirtı yapmaya başladı. Hem adaptörün kendisi hem de radyodan cızıltı sesi geliyordu. Aslında elimde bir çok orijinal şarj aleti filan olmasına rağmen olayı tamir projesi gibi ele aldım. Zaten bu cızırtının çok yüksek ihtimalle çıkıştaki kondansatörden olduğunu az çok tahim ediyordum.

İçini açtım ve yanılmadığımı gördüm. Kondansatörü gene hurda kartlardan biriktirdiğim aynı değerde kondansatör ile yeniledim ve sorun kalmadı görünüyor.

1632171131377.png
1632171175990.png

Kondansatör o kadar kötü haldeydi ki ölçüm bile yapamadım.
IMG_20210920_232138.jpg

Yerine ise aşağıdakini taktım.
IMG_20210920_233040.jpg
IMG_20210920_233240.jpg

Bu tarz arıza işlerinde mutlaka lehim emme havyası kullanmanızı tavsiye ederim. Harcayacağınız her kuruşu hak ettiğini söyleyebilirim. Daha önemlisi yapılan işin kalite ve keyfini inanılmaz arttırıyor.
IMG_20210920_233250.jpg

Sonuç olarak atölyede sürekli USB'den ya da hoş bir radyodan melodi duymak hoş oluyor. Bunun bilgisayardan bağımsız olmasını seviyorum.

Hatta USB'ye İngilizce sesli kitaplar filan koyup dil konusunda kendimi geliştirmeme yardımcı gibi de oluyor.

IMG_20210920_234024.jpg

Ekler

Son düzenleme:
Lcr metrenin stl dosyası var mı?

Konuyu buldum, buraya ekledim.

Forum istatistikleri

Konular
7,236
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back