STM32 Lcd ve dht11 çalıştıramıyorum

hexsagon

Üye
Merhabalar,

Elimde f103c6 ve discovery kartları var ama iki kartta da ne dht çalıştırabiliyorum ne de 16x2 i2c lcd ekran çalışıyor internette izlemediğim tutorial kalmadı bire bir aynen uygulasamda kesinlikle çalışmıyor. i2c ile ds3231 rtc entegresi çalıştırabiliyorum ama lcd çalışmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim

Direkt kendi 16x02 için kullandığım kodu atayım temiz değil ama çalışıyor. Bir de i2c hattını bu entegre varken pull-up yapmaya gerek yok.

Ekler

hocam değişiklik yapmadıysanız bende aynı kodu kullanıyorum. Lcd yi pico da denedim onda da çalışmadı sanırım bozuk ama dht bi türlü çalışmıyor stmde. Takip ettiğim tutorial bu. Picoda çalışıyor dht ama stmde
Kod:
uint8_t DHT11_Check_Response (void)
{
    uint8_t Response = 0;
    delay (40);
    if (!(HAL_GPIO_ReadPin (DHT11_PORT, DHT11_PIN)))
    {
        delay (80);
        if ((HAL_GPIO_ReadPin (DHT11_PORT, DHT11_PIN))) Response = 1;
        else Response = -1; // 255
    }
    while ((HAL_GPIO_ReadPin (DHT11_PORT, DHT11_PIN)));   // wait for the pin to go low

return Response;
}

go low da takılı kalıyor (dht11)

Kodu inceleyerek ilerleyemiyorsan osiloskobu çıkarmanın vakti gelmiş demektir. Datasheet'teki okuma timing'i ile osiloskobun gösterdiği okuma timing arasında nasıl farklar var, bunlardan problemi bulabilirsin.

I²C LCD ile ilgili bir şeyler yazmışlar burada:

DHT11'nin datasheetinde hattın pull-up yapılması gerektiği gösterilmiş ama videoda yapılmamış. STM32 belki daha hassas olabilir pull-up konusunda.

Ekler

• resim_2024-07-12_171339082.png
    resim_2024-07-12_171339082.png
    23.8 KB · Görüntüleme: 54

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,300
Üyeler
2,950
Son üye
rtkybyci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back