STM32F105 Çalışma Frekansı doğru mu?

mikail

Üye
Son zamanlarda STM32F105 ile CANBUS üzerine antrenmanlar yapıyorum. Amacım dual CAN ile çalışmak. Lakin CAN haberleşmenin bir türlü sağlayamadım. Ne yaptıysa olmadı.
Elimde 2 adet Discovery Board, birkaç tane de Bluepill var. 103 ve 407 de aynı konfigürasyon ile sıkıntısız haberleşme yapıyorum.
Neden çalışmaz diye düşünürken işlemcinin patates olma ihtimali aklıma geldi ve bunu anlamak için çalışma frekansını kontrol etmek istedim. Önce bütün kodları silip bir pinden 25mS high, 100mS low çıkış verdim. 17mS high, 70mS low ölçüm. Sonra Clock Out çıkışını ayarladım 8mHz sinyal almam gerekirken 16mHz ölçüm.

Yorumlarınız nelerdir?

biraz garip bir durum klon chiplerde genellikle io hızları, bazı peripherallardaki registerlar vs. çalışmıyor veya eksik oluyor ama clock frekansı bu kadar kaçık olması zor gibi.

clock setupını cube ide üzerinden mi yapıyorsun ?

• Beğen
Reactions: clc
Garip durum sanırım bende. Büyüteç ile 41.pini yakalamaya çalışırken gözüm kristal kaydı. 8mHz kristallerin arasına 16 mHz kristal kaçmış bir tane. Şimdi ölçümlerim normale geldi.
Bir haftadır uğraşıyorum. Kristal kontrol etmek hiç aklıma gelmedi.
Çözüm için buraya yazmak hakikaten faydalı oluyor.
Şimdi kodları geri yükleyip haberleşmeye bakayım.

Frekansdan dolayi bir supheniz varsa cipinizin MCO ozelligini acin. Bu sayede CPU clock frekansini ya dogrudan ya da bir bolenle pinlerden ogrenme sansiniz doguyor.

Frekansdan dolayi bir supheniz varsa cipinizin MCO ozelligini acin. Bu sayede CPU clock frekansini ya dogrudan ya da bir bolenle pinlerden ogrenme sansiniz doguyor.
MCO ile frekansı ölçünce işe uyandım Hocam. Yoksa kristali görmüyordum.

Ama STM32F105 te hala iletişim yok. Diğer işlemcilerde debug yaparken mailbox değeri 1 ya da 2 oluyordu. 105 te 1 den başlıyor 4 e kadar çıkıyor.
Burada mailbox un işlevi nedir? Gördüğüm 2 ya da 4 ün anlamı nedir?

Anladığım kadarıyla txbufferi mailboxa yüklüyoruz. Mesaj gitmeyince yeni mesajlar mailboxta birikiyor. Benim gördüğüm 4 ise birikmiş 4 mesaj anlamına geliyor. Şu anda haberleşme işini çözdüm. Lehim telinin içindeki pastanın azizliğiymiş. Mailbox artık 0 gösteriyor.

Sırada dualCAN var. CAN1ve CAN2 yi beraber çalıştırmam gerekiyor.

dual can ne iş yapacak? can'in amacı tek hattan tüm elemanlar haberleşssin değil mi?

modem yapıyorsanız anlamlandırabilirim ancak dual can'i

Mevcut Bir sistemde sinyalleri yeniden düzenlemeyi düşünüyorum. Cihaz Can hattından ayrılacak ve araya bu girecek. Bu sayede belirli ID lere istediğim dataları yükleyeceğim.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,226
Üyeler
2,918
Son üye
LostFearLess

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back