Su akış sensörü

Bu sensörde 3 tane kablo var. ikisi + ve - biri data olmalı. + ve - ile güç verilerek içerideki motor çalıştırılıyordur. data ile de bu akışın hızı vs ölçülüyordur. Sen datayı boş bırakıp + ve - yi kullanarak anahtarlayabilirsin.
Tabi bun benim varsayımım. Gerçek çalışma mantığını bilmiyorum.

Borunun içine iki iletken dürtüp direnç ölçümü ile yapsan? Tabi saf su ile çalışmaz bu, iletkenlik çok düşük olur.

Kombilerde var. Su akış şalteri. Gayet ucuz. Bilinen bir marka/modelinki olursa uzun süre aynı parçayı kullanırsın.
Demirdöküm su akış şalteri diye arat.

Evde musluk açılınca su akar. Su akınca bu şalter sinyal verir. Kombinin kartı sinyal alır ve pompa motoru vs çalışır..

@cevdetfaikosman bilgilendirme için teşekkür ederim. Şu an ihtiyacımı bir şekilde çözdüm. İlerisi için Yurt dışından getirtecem gibi görünüyor.

Bir şey sormak istiyorum. Gayet ucuz derken ben en ucuz 50 tl gibi fiyatlar gördüm. Senin bildiğin fiyat ta bu şekildemi?

Benim kullandığım plastik. Bu kombilerde kullanılanlardan daha basit bir şey. Su sıcak değil yüksek basınc yok. Öyle olunca en fazla 20-30TL ederinde olmalısını düşünüyordum. çin fiyatına baktım. 3$ mış. O zaman 50 tl normal bir fiyat...

@Endorfin35+ başka birşey ararken tesadüfen şöyle birşey buldum. 12v ile on/off yapıyor.

Selenoid Su Valf 12V, 1/2 Inch, on/off

Bu istenen şeyin tam tersi. Su akışını kontrol eden bir valf bu, su akışını algılayan bir sensör değil.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back