Sugon 3005D Güç Kaynağı İnceleme

Arkadaşlar merhaba, kızıl elma sitesinden korad alacak iken sugon markasını gördüm. Vidyodaki karşılaştırmayı izleyince sugon alayım dedim, hemde inceleme olmuş olur. Ufak bir test yaptım, akım testi için probları direk ölçü aletine bağladım. Sonuç çok iyi bir güç kaynağına benzemiyor yada bendeki güç kaynağı sorunlu.

Ekler

• Amper.MOV
    37.8 MB
  • Volt.MOV
    47.2 MB
Sugon'un satıldığı iki siteye baktım. Birisi türk sitesi diğeri aliexpress. İkisinde de cihazın specleri verilmemiş. Neden verilmediği de senin testlerde belli oluyor ...

Eğer bir yerde teknik speclerini bulabilirsen, onlarla kıyaslayabilirsin ölçtüğün değerleri. Ama bunun davranışı, normalde iyi çalışan ama bu spesifik cihazda bir sorun olduğu izlenimini vermiyor. Değişim yapsan da muhtemelen benzer şeyler ölçeceksin diye tahmin ediyorum.

Şimdi benim Korad 3005P ile denedim. 500 mA e kadar akım hatası 2 mA gibi. 5 A de akım hatası 8 mA. Speclere göre 5 A de en fazla 35 mA hata olabilir. yani specleri fazlasıyla sağlıyor.

1742328129676.jpeg

1742328141276.jpeg

Amper ölçümü yapılan multimetrenin doğruluğundan da emin olmak lazım.
Vidyoyu izlerseniz sorunun güç kaynağının ayarlanan değerden fazla akım verdiğini görürsünüz. 200mA set ediyorsun güç kaynağındaki ekrandaki değerde 230ma oluyor, 4000mA set edildiğinde ekranda 4332mA oluyor, akım yükseldikçe set edilen değer ile ekrandaki değer arası açılıyor. Çıkıştaki gerçek değerde değişiyor. İade talebi açtım geri dönüş bekliyorum.

merhaba arkadaşlar bende yeni aldım sugon 3005pm birde bunlarda kalibrasyon yapma var ışık ayarların ayarlama var benim işimi rahat görüyor bu kadar hassasiyet fark etmiyor benim için sadece bilgisayar tamirinde ve araç göstergelerinde oto radio kodları açmak için 12volt bunlar çalıştırıp denemelerde kullanıyorum benim için iyi çünkü sugon sıcak havya istasyonu8620-dx aldım kızılelma dan ikisi takım oldu bütce uygun olsa gönül istiyor çok kaliteli ve hassas cıhazları kullanmayı benim için yeni çıkan cıhazlarda typ-c soket var bunla rahat test edebiliyorsun usb girişleri var
bu link bakabilirsiniz:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,523
Üyeler
3,049
Son üye
MelihEfe

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back