Tekerlekli ofis sandelyesinin tekerlerini tamir edelim.

Furkan KELEŞOĞLU

Aktif Üye
Katılım
12 Ekim 2019
Mesajlar
486
Evet bugün'de tekerlek değişimi yapacağız. :D Sandalyemizin 5 adet tekeri bulunmakta fakat yerleri var tekerler yok :D Daha önceden de cok tamir görmüş ve en son gözden cıkarılmış. bende aldım bakalım ne yapabiliriiz diye. İlk iş buna uygun yeni tekerlekleri almakla başlıyoruz işe.

yeni_teker.jpeg



Bu bizim yeni tekerimiz. şurada bir segman var ama segmanda değil :D acayi bir şey. normalde koltuğun teker yuvaları bozulmamış olsa idi. bu segman icerdeki yuvaya yerleşip tekerin geri cıkmamasını sağlıyacaktı. zaten üstünde bir basınç olacağı için cıkmasıda pek mümkün değil.

Fakat bu okadar tamir görmüş ki artık tekerlerin pim yuvaları kırılmış catlamış aşılmış. bu yüzden yeni tekerlekler yerine gecmeyi bırakalım oturmayacak habire merkezden kacacaktı. Bunun çözümü olarakta JAPON + PAMUK Kullandım. bu ikili beton , çelik gibi bir şey.

yuvanin_hali.jpeg


Tekerlerklerin pim yuvalarının halleri işte böyleydi. Fakat buna bir macun sürmüşler tahmin ediyorum ki şu metalleri yapışltırdıkları yapıştırıcı. japon pazarında bu yapıştırıcdan da gördüm. aldım bir gün onuda deniyeceğim.

Şimdi taktik şu ; pamuğu elimizle seyreltip yuvalanın icine yerleştiriyoruz. daha sonra teker pimini takıyoruz. burada takarken eğer zorlanmıyorsanız pamuğu az koydunuz demektir. zor girmesi lazım. 5 teker için 2 saatir uğraşıyorum. Tabi şu macunu sökmeye cok uğraştım bütün zamanımı o yedi.

tekerlerk_pim_yuvasi_temizleme.jpeg


İçerdeki macuna biraz aseton döküyoruz. aseton gölü oluşacak daha sonra düz torna vida ile bir sağa bir sola aşındırıyoruz. donan macunu. ve bir zaman sonra cat cat catlayıp sökülmeye başlıyor. bunlar böyle temizliyoruz.. yuvalara tekerler tam girecek.

Temizleme işlemi bittikten sonra.

teker_pamuk_tikama.jpeg


Pamuk olayını gerçekleştiriyoruz. Burada tekeri oturtuktan sonra yanlardan pamuk sokmaya devam ediyoruz ben pamukları seyreltip. düz kücük ince bir torna vida ile yanlardan bastıra bastıra içeri doğru iyice sıkıştırdım teker hiç hareket etmeyecek.

Daha sonra japon yapıştırıcısı ile başlıyoruz pamuğa coşkuyu vermeye. ve taş gibi oluyor anında. daha o teker pimi yerinden cıkmaz.

tekerler.jpeg


Tabi esteteğie önem gösteriyoruz. pamuğa japonu biraz bol sıkıp yine düz torna vida ile pamukları iyicene bastıroyruz. aman tekerin icine japon kacırmayın. teker daha dönmez . japon döktükten sonra tekerleği cevirin habire iceri gitmiş ise bile yapışmasın. ne olur ne olmaz.

teker_yakindan.jpeg


Pamuğu böyle eziyoruz. iyicene sıkışacak. biraz zorlar ama sonra sapa sağlam oluyor.

sandalye_finish.jpeg


Ve finiş yapıyoruz. :D Tekerler sağlam orjinali gibi de oldu fakat tekeri aldığım japon pazarının adiliğinden dolayı tekerler güzel yürümüyor. ama yine idare eder. araba gibide sürmüycez nasıl olsa. sağa sola kaysa yeter. Evet böylelikle bir tamir tadilat restarasyonun sonuna geliyoruz.
 
Yani pamuğu tıkıyorsun, iyice sıkı hale geldikten sonra mı veriyorsun japonu?

Japon pamuk karışımını önce yerine doldurup sonra matkapla deliği delsen nasıl olurdu? Sağlam olursa bu genel olarak kullanılabilecek iyi bir restorasyon metodu. Ben hep böyle işler için epoksi kullanıyordum ama o da tuzlu oluyor büyük miktarlar için :)
 
Oldum olası şu suni deri - naylon türevi malzemeleri hiç sevmemişimdir. Adamı terletiyor : ))

İyi günlerde kullanın.
 
Aslında matkap fikri şu macunu temizlemek için aklıma geldi ama. bizim araba burada değil takımlar arabada. Torna vida ile uğraştım durdum.

Pamuk yumuşakken daha iyi sıkışıyor abi. ne kadar cok sıkıştırılırsa okadar iyi. sonra japonu verince taş gibi oluyor. Aslında dediğin gibi matkaplada tam capta delinse oda olur zaten segman kısmı cok dandik segman diye bir şey takmışlar ama segmanla alakası yok.

Abi epokisiyi kim kaybetmiş biz bulalım. :D pamuktu japaondu tekerlekti 50 TL gitti :D
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,656
Mesajlar
97,286
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top