timecode destekli aksiyon kamera arıyorum.

czorgormez

Temporary user
ihtiyacım olan tercihen 30-60fps fhd görüntü kaydedebilen ve bu görüntü üzerine ms bazında timestamp atabilen bir aksiyon kamera. bazı durumlarda sahada tester yaparken ürettiğimiz cihazın mekanik davranışlarını gözlemek ve buna göre çözümler üretmek gerekiyor. örneğin motorlar 10.00 saniyede çalışmaya başlamış ve 12.35 saniyede durması gerekirken 100ms daha uzun süre çalışmış gibi. bazen de hareket sınıflandırma ve etiketleme için bu senkronizasyona ihtiyaç duyuyoruz. örneğin gyro verileri ile o verilerin hangi harekete ait olduğunu eşleştirmek gibi. başka kayıt ve kontrol sistemleri (skop, recorder, logger vs) elimde zaten var. bu projede görsel takip gerekiyor. tabi bir de makul fiyatlı olması lazım.

Son düzenleme:
başka bir metod daha buldum ihtiyacı olanın işine yarayabilir. ses kanallarının üzerine frameler ile senkron timecode veya başka bir data eklemek mümkün. mesela bizim projede gyro ve accelerometre verilerini görüntü üzerine senkron biçimde bindirmek istiyoruz. iki farklı kayıt cihazında bunları yapınca bir süre sonra senkronda kaymalar oluyor. mutlak zamanla aslında işimiz yok ama o görüntü ile o hareketin tutması önemli.

bu timecode için LTC denilen bir standart bile var ve pc tarafında video editörler ses üzerinden bu zaman veya diğer verileri ayıklayabiliyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back