Trifaze inverter için faz koruma

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Temel olarak devre aslında bu şekilde...

1621533400803.png

Aklıma takılan konu bu cihazlar çalışırken fazlardan biri kesilir ise ne olur?

Bu konuda bir tedbir almak gerekli mi?

Bildiğim kadarıyla DC bara voltaji düşüyor. 380 volt dogrultukup kapasitorlerde filtre edilince 550 volt oluyor. Faz kaybında bu voltaj düşüyor.

Tedbir almak gerekiyor. Benim hizmet verdiğim cihazlarda faz yönü önemli değil ama faz kaybı önemli. Bunu kontrol ediyor.

Bildiğim kadarıyla DC bara voltaji düşüyor. 380 volt dogrultukup kapasitorlerde filtre edilince 550 volt oluyor. Faz kaybında bu voltaj düşüyor.

Tedbir almak gerekiyor. Benim hizmet verdiğim cihazlarda faz yönü önemli değil ama faz kaybı önemli. Bunu kontrol ediyor.
Akşam içimden geçirdim. Bu soruya anca @serkan_48 cevap verir diye. :)

Panoda kontaktorler ve plc var. Bir faz rölesi alacam o zaman plc ye girecem sonra kontaktorleri kesecem. Yanlız ben tüm malzemeyi eaton aldım. Akşam baktım eaton faz rolesi çok pahalı... Artık onu başka marka bakacam. Emas fiyat ve estetik olarak hoşuma gitti. Kalitesini bilniyorum. Nasip artık..

Son düzenleme:
Geçen bir müşterimde bir faz sırası ve voltaj izleme rölesi gördüm. İnceleyemedım ama anlatılana göre düşük yüksek voltaj set edilebiliyor ve faz sırasınıda kontrol ediyor.

Bir incele istersen. Ben hiç araştırmadım. Fiyatı nedir v.s. bilmiyorum. Standart bir rölede koyabilirsin.

Siemens 3Ug4615​

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back