TrueRTA yazılımının hem limitli bedava versiyonu hem de ilave özelliklere sahip paralı versiyonu var. Burada bedava versiyonu ile PC'deki ses kartını limitli bir audio analizör olarak kullanmaya çalışacağız. TrueRTA, özellikleri itibari ile RightMark Audio Analyzer kadar ayrıntılı değil, ama birçok temel ölçümün yapılması da mümkün gibi görünüyor. Bu yazılımı şimdiye kadar kullanmadım, ama bahsedildiğini çok duydum.
DİKKAT: Yaptığımız testlere göre TrueRTA nın spektrum ölçüm kalitesi son derece kötü. Bazı buglar yüzünden doğru bir kalibrasyon yapmak da çok güç. O yüzden bu yazılımı kesinlikle önermiyorum. Onun yerine aşağıdaki konuda bahsedilen Arta'nın kullanılmasını öneriyorum.
DİKKAT: Yaptığımız testlere göre TrueRTA nın spektrum ölçüm kalitesi son derece kötü. Bazı buglar yüzünden doğru bir kalibrasyon yapmak da çok güç. O yüzden bu yazılımı kesinlikle önermiyorum. Onun yerine aşağıdaki konuda bahsedilen Arta'nın kullanılmasını öneriyorum.
Arta Ses Ölçüm ve Analiz Yazılımı
Bu gün @ckocagil 'in bize önerdiği Arta Ses Ölçüm ve Analiz Yazılımını indirdim ve kurdum. Karşıma 3 Adet program çıktı. Arta, Limp ve Steps programları. Programları çalıştırdığım da lisans kodu gir yada demo sürüme devam et penceresini görünce önce bir dumura uğradım. Bedavacılığa alışmışım...
mekatronik.org