Selamlar 2024 4-6 mart arasında olan tübitak kayseri bölgesin fuarına projem seçildi. fuar atmosferi insanlarla tartışmak bilgili insanlarla sohbet etmek çok zevkliydi projem hakkında detay vermem gerekirse projemin adı "ŞİŞEN BİZDE ÖDÜL SENDE" projemin amacı öğrencileri geri dönüşüme maliyeti düşük bir şekilde teşvik etmek sisteme öğrenci çok fazla pet şişe atarsa bonus puanlar veriyor çalışma mantığı sisteme öğrenci numarası girildikten sonra cihaza pet şişe atılıyor arka kısımdaki sensörler bunun bir pet şişe olup olmadığını yüksek oranda anlıyor sensörler kızılötesi sensörler(mavi ve siyah ledi sensör bunların birini kesip aşağı koydum) bu sayede şefaflığını analog olarak anlayabiliyorum. sadece şefaflık ile değil aynı zamanda düşen nesnenin ağırlığınıda ölçerek bu sensör verileri ile pet şişe yada pet şişe değil diyebiliyor bilgisayar programını C# ile yaptım arduinoya seriport üzerinden bağlanıp pet şişe olup olmadığının verisini bekliyor eklerde proje hakkında video ekledim direk standın boş fotoğrafını bulamadım o yüzden benim olduğum bir fotoğrafı ekledim fuarın sonucuna gelirsek aksaray valisi çıkıp teknofest şarkısı ile beraber roketler yapıldımı gibi garip şeyler söyledi çok garip konuştu ve malesef derece yapamadım kayseri bölgesi teknoloji tasarımdan yalnış hatırlamıyorsam ayı kovucu sistem seçildi adamlar ağaca pır sensör takıp düt düt ses çıkartıyor juri ayrı bi salaktı adam bana bilgisayarda çalışan programı arduino üzerindenmi çalıştırıyosun dedi
adama diyorum bunun 20mhz işlemcisi var nasıl açsın bilgisayar var sistemde o çalıştırıyor programı diyorum anlamıyor