usb hid device monitor

Hazel

Aktif Üye
linux uzerinde calisan usb hid aygitlarina data gonderip alabilecegim bir uygulama var mi?

• Beğen
Reactions: nt
Doğrudan aygıttan okuyabilirsin. Mesela benim fare, linux işletim sistemine /dev/input/event2 olarak tanıtılmış durumda

• Beğen
Arayüz istiyorsan wireshark kullanabilirsin. USB HID neredeyse her zaman aygıttan host'a olduğu için çok iyi iş görür. Gönderme işini de script ile yapmak en güzeli. İstediğin veriyi, istediğin timing ile gönderebilirsin.

Arayüz istiyorsan wireshark kullanabilirsin. USB HID neredeyse her zaman aygıttan host'a olduğu için çok iyi iş görür. Gönderme işini de script ile yapmak en güzeli. İstediğin veriyi, istediğin timing ile gönderebilirsin.
aklinla bin yasa:)

Network işleriyle uğraşırken en sık kullandığım programlar netcat ve socat. Zaten bunların "swiss army knife" yani "isviçre çakısı", her bir halta yarıyor, hiçbir zaman grafik uygulama ihtiyacım olmadı :)

Doğrudan aygıttan okuyabilirsin. Mesela benim fare, linux işletim sistemine /dev/input/event2 olarak tanıtılmış durumda

25583 eklentisine bak

Bende hexdump komutu ile klavye hareketlerimi yazdırdım. Çok eğlenceli, bununla birçok şey basitçe yapılabilir.

Önce cihazları aşağıdaki komut ile listeledim.
Kod:
cat /proc/bus/input/devices

1695409630759.png

Sonra aşağıdaki komut ile klavye hareketlerimi yazdırdım.
Kod:
sudo hexdump /dev/input/event12

1695409433226.png

• Beğen
birde boyle bir uygulama var, ama data gonderemiyor sanki.
Hizwiz icin analiz programi denmis. Bir de suna bakin isterseniz.

screenshot1a.png

Böyle programları kullanmanın önemli riskleri var. Veriler üzerinde yorumlama yapıyor mu? Her veriyi işliyor mu? Veri kaçırma ihtimali var mı?

Mahallede vukuat oldu diyelim. Ben doğrudan vukuatı kendi gözlerimle gördüm, ama sen arkadaşından duydun, o da gazeteden okudu, gazeteci de polisten öğrendi, polis de olay yerindeki şahitlerden öğrendi :katil2:

yukardaki mesajda linkini verdigim hidviz uygulamasi linux uzerinde gayet guzel calisiyor, kullanmak isteyen deneyebilir, data gonderiminde de problem yok, ama bazi kisimlari biraz daha iyilestirilebilir, meselea hid device yaziliminda degisiklik yaptigimda mcu nun enerjisini kesmezsem usb hid device taninmiyor, win uzerindeki uygulamalarda boyle bir proglem yok, ille cihazin enerjisini kesip tekrar vermek gerekiyor, uzun lafin kisasi fena uygulama degil.

Cunku host, senin usb cihazinda degisiklik oldugunu anlayabilmek icin D+ hattinda 1K5 dirence bakiyor.

Host'un dikkatini cekebilmek icin ya power off/on yapacaksin ya da 1K5 i 5V hattina degil Port pinine baglayip bu pini low high yapacaksin.

Ayni durum win icin de gecerli.
Winin hangi versiyonunda bu durumla karsilasmiyorsun?

Son düzenleme:
win 7, ve win 10
islemciye reset atmak bu is icin yeterli, win icin kendi yazdigim uygulamada hic boyle sorun olmuyor, jedi enumarate ile cihaz varmi yokmu kontrol ediyorum, benim cihazimin vid ve pid mevcut ise haberlesmeyi baslatiyorum, ben linux uygulamasinda problem oldugunu dusunuyorum.

MCU asli islerini yuruturken PC nin dikkatini cekmek isteyebilir. Bu islemi reset yontemiyle yapmaya kalkarsa yuruttugu tum isler kesilmis olur. 1K5'in sebebi de bu. Bazi islemcilerde bu direnc dogrudan MCU nun kendi bunyesinde ve soft olarak tetiklenebiliyor.

Linux'da diledigim zaman 1K5 i port uzerinden L-H yaparak isletim sisteminin cihazimi gormesini sagliyorum.

peki neden win 10 da problem olmuyor, ayni donanimi win10 da da calistiriyorum hic problem cikmiyor, 10 kez baglantiyi yazilimsal kopardim, reset atinca hic sorun cikarmadan baglanti kuruyor.

Öncelikle 1K5 manuplasyonu ile hiç bir işletim sisteminde sorun yaşamadığımı belirteyim.

Reset yöntemini kullanmadığım için sorunuzun cevabı hakkında fikrim yok.

Eğer USB init öncesinde 1K5'i Low yapıp bir kaç yüz ms bekleyip High yaparsanız her işletim sistemi kartınızla yakınen ilgilenecektir.

bu siteden aldigim kodlar ile qtcreator da kendi arayuzumu hazirladim kodlar gayet basit ve calisiyor, yukardaki hidviz uygulamasindaki gibi kopma yada kilitlenmede olmuyor, aygiti cikarip yeniden bagladigimda problemsiz data aktarimina devam ediyor, birde dikkatimi cekti delphide daha onceden jvhid ile yazdigim usb uygulamasindan daha az efor sarferttim, QT guzelmis bu arada uygulama gelistirecegiz diye binlerce dolar harcamaya gerek yok.
Not:uygulama icin gerekli hidapi kutuphanesini de linux makinaya kurmaniz ve root yetkisinde olmaniz gerekiyor, baska bir ihtiyac yok.

Ekler

• ds.png
    ds.png
    117.6 KB · Görüntüleme: 72

Forum istatistikleri

Konular
7,175
Üyeler
2,901
Son üye
ahmet045

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back