Ranger
Misafir
Merhabalar öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim benim siz ustalara bir sorum olacak bu logic devrelerde smps güç kaynaklarında ve bazı basit devrelerde +5v hattını veya + hattını gnd ye çekilme prensibi var mesela mikrodenetleyicilerde reset ayağına sürekli 5v geliyor bu hattı gnd ye çekince resetliyor pozitif ve negatif hat nasıl oluyorda kısa devre olmuyor. entegre içlerindede bu olaylar var sadece 5v olarak düşünmeyin daha yüksek voltajlardada bu olay var bu konuyu anlatan olursa çok sevinirim
-ikinci konuda şu mosfetlere kare dalga verip anahtarlama yapmak istiyorum ancak bildiğiniz üzere dc akımda gate üzerinden bir kere tetiklendimi sürekli açık kalıyor direnç ile gnd ye bağlandığında o zaman anahtarlama yapıyor sonuçta gate ayağı hem gnd ye hemde tetik gerilimine bağlı burdada kısa devre var çoğu sistemde böyle bağlantılar var niye kisa devre olmuyor bu mosfetin anahtarlamalı çalışması nasıl olur şimdiden teşekkür ederim.
-ikinci konuda şu mosfetlere kare dalga verip anahtarlama yapmak istiyorum ancak bildiğiniz üzere dc akımda gate üzerinden bir kere tetiklendimi sürekli açık kalıyor direnç ile gnd ye bağlandığında o zaman anahtarlama yapıyor sonuçta gate ayağı hem gnd ye hemde tetik gerilimine bağlı burdada kısa devre var çoğu sistemde böyle bağlantılar var niye kisa devre olmuyor bu mosfetin anahtarlamalı çalışması nasıl olur şimdiden teşekkür ederim.