Uygun fiyatli kargo nasil gonderilir?

Altair

Kıdemli Üye
Katılım
12 Kasım 2022
Mesajlar
2,730
Kargo firmalarinin ucretleri cok asiri artmis durumda. Uygun fiyatli kargo gondermek icin soyle bir yontem dusunuyorum. Sari sitede 1 TL'ye ilan acip guvenli gonderme acilinca 35 TL gonderi ucreti aliyor site. Boylece 36 TL ile kargo gonderilmis oluyor. Tabii kucuk desiler icin bu. Bulasik makinesi ya da tower PC kasasi gonderilmez tabii. :cheeky1: Alici bu tur konularda bilgili degil ise siz ilani acip sonra alici olarak giris yapabilirsiniz. Yine odemeyi kendiniz yaparsiniz, adres bilgilerini de girersiniz alici olarak. Bu sayede alici yasli ya da konuya hakim olmayan biriyse hic ugrasmamis olur.

Edit : Kargo bugun elime ulasti. Koli boyutlari 15 x 37 x 27 cm, agirligi 5 Kg. Yaklasik olarak 350 Km mesafe. Kargo firmasi 158,95 TL odeme cikardi bilgileri ucret hesaplayiciya girince. Sari site uzerinden anlasmali olarak gonderimde ise 40 TL'ye halledilebiliyor. Bu sekilde gonderim cok daha hesapli olacaktir. Sari site bu yontemle 10 desiye kadar olan kargolari ayni ucretten gonderiyor gorunuse gore.
 
Son düzenleme:
@fide 'nin bana gonderecegi bir kac malzeme vardi. 5 TL ilan, 35 TL kargo ile 40 TL'ye halledildi bu sekilde. Sanirim en ucuz kargo PTT, onda dahi 100 TL tutacakti. Site kac tane ucretsiz ilana izin veriyor hatirlamiyorum ama kisisel ihtiyaclar icin yeterli olacaktir sayi. Ya da bu sekilde para aldigi gonderilerde ucretsiz ilan statusunde saymiyor da olabilir. Kargo gondermek icin uygun bir yontem.
 
Eskiden otobüsle eşya gönderilirdi. Alıcı malı gidip otogardan alırdı. Hala kullanılan ve ucuz birşey mi acaba?
 
Eskiden otobüsle eşya gönderilirdi. Alıcı malı gidip otogardan alırdı. Hala kullanılan ve ucuz birşey mi acaba?
Evet, hala kullaniliyor. Yalniz otogardan alip gelmek cok zahmetli olabiliyor buyuk sehirlerde. Ozellikle otomobil yoksa. Bu yuzden bastan anlasip servisle en yakinizdaki subeye biraktirmak gerek. Cogu zaman pek istemiyorlar. Ancak subedeki memurla tanidik olursaniz ve servis gelis gidis saatinde orada olursaniz sorunsuz alabiliyorsunuz.

Ornegin Manisa merkezden Izmir otogara gondertmek yerine gidip Manisa'dan almak cok daha kisa surer. Ama Izmir'den Bodrum ya da Cesme'ye gondermek cok kolay oluyor.
 
Kargo firmalari cazgirlik yapip bu islemi yillar once engellediler diye hatirliyorum.

Teror/bomba vs diye de kilif uyduruldu.
 
Internetten baktim devam ediyormus. Halbuki yasaklandigini cok iyi hatirliyorum demek yasak devam ettirilemedi.
 
Kargo bugun elime ulasti. Koli boyutlari 15 x 37 x 27 cm, agirligi 5 Kg. Yaklasik olarak 350 Km mesafe. Kargo firmasi 158,95 TL odeme cikardi bilgileri ucret hesaplayiciya girince. Sari site uzerinden anlasmali olarak gonderimde ise 40 TL'ye halledilebiliyor. Bu sekilde gonderim cok daha hesapli olacaktir. Sari site bu yontemle 10 desiye kadar olan kargolari ayni ucretten gonderiyor gorunuse gore.
 
https://www.kargonomi.com.tr/ ben burayi bir iki kere kullandim. Onceden bir kredi yukluyorsunuz. Fiyatlari belirgin ucuz , sanirim anlasmali sartlarini kar marji ile bize pazarliyorlar gibi bir durum var. Once gonderi olusturuyoruz sonra farkli firmalarin fiyatlari geliyor.
 
Bu siteden Avrupadaki bir şehirden Türkiyeye ,kargo fiyatı verebiliyormu ? Bunun tersi için de fiyat veriyormu?
Örneğin Türkiyeden Almanya Berline kargo göndermek istesem uygun fiyat veriyormu? Yoksa sadece ülke içindeki kargo içinmi?
 
Bu sadece ulke icinde calisiyor. Yurtdisi icin shipentegra.com ve navlungo.com var.
 
@gumush JLCPCB yada PCBWAY de yaptırılan pcb leri ,bu yurtdışı kargo kabul eden firmalarla getirtmeyi denedinizmi?

PCB firması web sayfasında ücret hesaplarken 3-4 seçenek var bunu biliyorum eğer PCB firmasına sen kargoya karışma desen 10 USD olan pcb ye daha fazla isteyecek ama PCB nin gümrük ödemesini ve kargosunu da örneğin navlungo halledecek.Bu olabiliyormu?
 
Son düzenleme:
Maalesef navlungo gibi siteler gumruk konusunda anahtar teslim bir cozum sunmuyorlar. Tasarim nedenleri anladigim kadariyla daha cok ebuy , aliexpress , etsy gibi sitelere turkiyeden gonderilen , satilan urunler.
Sitelerinde su aciklamalari buldum : https://www.shipentegra.com/blog/gumruk/ tahmin ettigimiz gibi daha cok ihracat odakli bir organizasyon.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,627
Mesajlar
112,678
Üyeler
2,722
Son üye
cansu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top